• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 07 Ağustos 2022 15:19

Bodrumspor güneşi 2 yılda yükseldi: 91 yaşında yeni sayfa

Bodrumspor güneşi 2 yılda yükseldi: 91 yaşında yeni sayfa
İki yıl önce mücadele ettiği ligden ekonomik sorunlar nedeniyle çekilmesi gündeme gelen Bodrumspor, bir üste lige yükseldi. Kulüp başkanı Karakaya, “Emek ve gözyaşı ile başardık bunu” dedi

EGE Alternatif Özel/ Ömer Emre ATASOY - 2 yıl önce mücadele ettiği ligde ekonomik sorunlar nedeniyle çekilmesi gündeme gelen Bodrumspor, rüzgarı tersine çevirdi ve bir üste lige yükseldi. Yeşil-beyazlı kulübün sihirli kelimesi ise ‘Asla vazgeçme’ oldu. 11 yıllık kulüp Başkanı Rıza Karakaya, başarılarının tesadüfü olmadığını belirterek “Kolay anlatılıyor ama zor oldu. Emekle ve gözyaşı ile başardık bunu” diyor

voyage otel



Tarihinde ilk kez Spor Toto 1. Lige yükselen Bodrumspor, başarı hikayesiyle dikkatleri üzerine çekti. Yeşil-beyazlı kulübün 91 yıllık tarihi mazisi bulunuyor. Bodrumspor, 1950-1960 ve 1963-1968 yılları arasında ilçede belediye başkanlığı da yapan Derviş Görgün tarafından 1931 yılında kurulmuştur. Görgün aynı zamanda Bodrumspor’da futbol oynuyordu. Kulübün kuruluştaki sarı-kırmızı olan forma rengi, daha sonra yeşil-beyaz olarak değiştirilmiştir. Yaklaşık bir asırlık tarihe sahip olan Bodrumspor’un başarı sırrı ise ter, emek, inanç, sevgi, dayanışma.

 


2 yıl önce ekonomik sorunlar nedeniyle ligden çekilmesi bile konuşulan Bodrumspor, bu zorlu süreci ‘Asla vaz geçme’ sloganı etrafında kenetlenerek aştı. Maaş alamayan futbolcular inatla takımda mücadelelerine devam ederken, Asi Taraftar Grubu kendi imkanlarıyla aldıkları araçlarla deplasman yollarına düşüyor ve takımlarını yalnız bırakmadı.


Başkan Rıza Karakaya ve yönetimi ise krizden çıkış yollarını arıyordu. 2020'nin Aralık ayında kulüp belediye bünyesinden çıkartılıp şirketleşerek Bodrumspor A.Ş. adını aldı. Şirketleşme sonrası Fikret Öztürk ve oğlu Ali Şafak Öztürk, Bodrumspor’ un yüzde 60’lık hissesini devraldı. Kulp bu hamleden sonra ekonomik sorunlarını aştı ve yükselişe geçti. Alınan iyi sonuçlar sonrası Bodrum’un sokaklar her maç öncesi ‘İyi günde kötü günde beraberiz’ sloganıyla inlemeye başladı. Dayanışma, kararlılık ve doğu planlama sonucu Bodrumspor, 2 yıl sonra bir ilk gerçekleştirerek 1. Lig’e çıktı.


KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ


Bu sene Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı kulübün önemli transferlere de imza attı. Yeşil-beyazlı kulüp, Altınordu'dan Recep Aydın ve Bandırmaspor'dan kaleci Gökhan Değirmenci'yle el sıkışırken, Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'dan Koray Kılıç’ı kadrosuna kattı. Bodrumspor’ un takıma kattığı diğer bir isim ise 1461 Trabzon forması giyen Musa Caner Aktaş'ı oldu. Kanat bölgesine takviye yapan Bodrumspor 26 yaşındaki Sırp futbolcu Dejan Drazic ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. 20 yaşındaki Ganalı stoper Musah Mohammed'i kadrosuna kattan Yeşil-beyazlılar, Göztepe ile yollarını ayıran 35 yaşındaki Makedon santrfor Adis Jahovic ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. En alt ligden başlayan hayalinin, her yıl üstüne koyarak ilerlemesinin hikâyesini Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ve Bodrumspor 1931 Taraftar Derneği Başkanı Tamer Yaman ile konuştuk.

 

2011 yılında beri Bodrumspor’ un başkanlık koltuğunda oturan Rıza Karakaya, başarılarının tesadüfü olmadığını belirterek, “Mücadelemize süper amatörde başladık. Şampiyon olarak üst kategoride mücadele ettik. Bölgesel amatör liginde namağlup şampiyon olduk. Sonraki yıl 3. Lige çıktık. Akabinde ise 2. Lige çıkma başarısını gösterdik. Hep üzerine koyarak ilerledik. Tarihimizde ilk defa Spor Toto 1.lig’e çıktık. Kolay anlatılıyor ama emekle ve gözyaşı ile başardık bunu” dedi.
 

KARAKAYA: BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI

 

Kulübün zaman zaman zor günler geçirdiğini ve ligden çekilmemin bile konuşulduğu dönemlerin olduğunu hatırlatan Karakaya, asla vazgeçme anlayışı ile bir arada durarak kötü günleri aştıklarını belirtti. Başkan Karakaya, Bodrumspor’ un o zorlu günlerini de şöyle anlatıyor: “Bodrumlular takımlarına güvenmeye devam etsinler. 7-8 sene Mehmet Kocadon’un başkanın destekleriyle çok güzel günler yaşadık. Seçim sürecinde Mehmet Başkanın aday gösterilmemesinden dolayı çalkantılı süreci yaşadık. Başımıza gelmeyen kalmadı. Ekonomik sorunlar yaşadık. O dönemde futbolcularımızla kenetlendik. Erkan Değişmez kaptanımız o kadar çok emek verdi ki en zorlu günlerde kale gibi arkamızda durdu. Yine Celal Dumanlı kardeşimiz var o dönemde bizimle devam etti. İsmail Tarım yeni yeni başlamıştı, Muhammet Aran vardı. Yani zor günleri birliktelikle aştık. Asla vazgeçme sloganı ve arkadaşlarımızla en önemlisi hiçbir zaman biz yönetim kurulu olarak birlik beraberliğimizden kötü günde de kopmadık. bütün arkadaşlarla beraber tek vücut olduk. İşte o günlerden feyz aldık ve başarı geldi”

 

KARAKAYA: TÜRKİYE DE ÖRNEK BİR YAPI OLACAK
 

Bodrumspor’ un başarısını devamlı kılmak için yeni bir proje geliştirdiklerini belirten Karakaya, Bodrum A.Ş. olarak yeni bir projeye imza atıyoruz. Bodrumspor A.Ş. 10-12 İş insanının içinde bulunduğu, Bodrumspor Derneği’nin içinde olduğu, belediyenin amirlik yaptığı böyle bir çatı kurmaya çalışıyoruz. Ve bunun bir kısmını da başardık. hisselerimizi ücret almadan veriyoruz, ama o yılın bütçesine de hissesi olanı katılım sağlayacak hissedarlar. Böylelikle 1 kişinin sırtına yüklenmemiş 10-12 iş insanının sırtlayabildiği bu projeyi tamamlarsak inşallah, Bodrumsporun Süper lig hazırlığı da bitmiş olacak. Bu projemiz tamamlandığında finans olarak da 10-12 iş insanının içinde bulunduğu bir yapı kuracağız. Türkiye de örnek bir yapı olacak” ifadelerini kullandı. Karaya, destelerini nedeniyle Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da teşekkürlerini sundu. Beşiktaş’tan ayrılan Adem Ljajic ile ilgili transfer iddialarının asılsız olduğunu belirten Başkan Karakaya, kadrolarının yeterli olduğunu ve başak transfer yapmayacaklarını söyledi.


Bodrumspor 1931 Taraftar Derneği Başkanı ve Asi Taraftar Grubu lideri Tamer Yaman da tarihi başarıya tanıklık eden isimlerden. Yaman, 20 seneden bu yana Bodrumspor’ un taraftar grubunda yer alıyor. Bodrumspor’ un Amatör Lig’den, Spor Toto 1. Lig’e çıktığı ana kadar takıma aslan yalnız bırakmayan Yaman, “Bizlerde süper amatörden beri takımımızı tüm deplasmanlarda destekledik. Bizler Asi Tayfa taraftar grubu olarak da gittiğimiz yerlerde toplumsal mesajlar da vermeye çalıştık örnek veriyorum, Diyarbakır’a giderken internetten araştırdık bir çocuk rehabilitasyon merkezini bulduk ve randevu aldık, oradaki çocuk sayısına göre oyuncaklar, hediyeler, Bodrumspor atkıları dağıttık. Hem Diyarbakır’a gidip takımımızı destekledik, hem de toplumsal bir mesaj vermiş olduk. Yani hem taraftar grubu olarak takımımızı destekleyip aynı zamanda sosyal mesajlar vermeye başladık” dedi.

 


 

Kendi imkanlarıyla aldıkları minibüs deplasmana gittiklerini belirten Yaman, mücadele mesajı vererek sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz kendi imkanlarımızla taraftar grubu olarak para toplayıp 17 kişilik bir Minibüs aldık. Bunun üzerine giydirmesini yaptık, yeşil beyaz Asi tayfa diye yazdık. Bu minibüs direkt Bodrumspor taraftar derneğine aitti. Mutlaka ve minimum da olsa minibüsle gidiyoruz eğer kapasite fazla olursa otobüsle gidiyoruz, 2-3 otobüs gidiyoruz mutlaka. Futbolun içinde bunlar olan şeyler, biz dediğimiz gibi mücadele edin, yenmek yenilmek önemli değil, mücadeleyi asla bırakmayın iyi günde kötü günde beraberiz diyoruz. Biz ne olursa olsun asla vazgeçme diyoruz futbolcu kardeşlerimize, onu da bir slogan haline getirdik.”

 

 


Bu sene için iyi bir kadronun kurulduğunu söyleyen Yaman, takımın bu sene süper lig playofflarına kalacağını belirtti. Takımın sorun yaşadığı dönemlerine de tanıklık eden Yaman, Bodrumspor’ un yaşadığı ekonomik sıkıntıdan şirketin AŞ’ye çevrilip profesyonel takıma çalışması sayesinde kurtulduğuna dikkat çekti. Yaman, “Gerçekten bir süper lig takımı yönetiyormuş gibi ciddi bir atılıma girdiler. İyi bir rüzgar aldık, nokta atışı transferlerimiz oldu. Antalya spordan gelen genç kardeşlerimiz oldu. Genel olarak kadro o kadar iyiydi ki müthiş bir ivme kazandılar. Büyük ölçüde A.Ş. Sürecinde Öztürk ailesinin dokunuşu hem de Antalyaspor tarafından kulüp yönetimi atacağı adımı çok iyi bilmelerinden olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Yaman son olarak bu sene de Bodrumspor’u yalnız bırakmayacakları ifade ederek, şehrin takıma sahip çıkmasını istedi.