• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 05 Mart 2022 19:44

Bodrumlular "Savaşa Hayır" dedi

Bodrumlular
Bodrum'da bir araya  gelen vatandaşlar 'Savaşa Hayır' dedi. "Savaşa hayır" eyleminde Bodrumlular ve Bodrum'da yaşayan çok sayıda yabancı uyruklu katıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.  Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya gelen ve aralarında Bodrum'da yaşayan Ukraynalıların da olduğu kalabalık Rusya'nın müdahalesini protesto etti. Eyleme Eğitim Sen, CHP, EMEP, HDP gibi siyasi partiler ile sivilt toplum kuruluşları ile çok sayıda Borumlu da destek verdi.

voyage otel

 

Eylemde basın açıklamasını Bodrumlu Ukraynalılar Dernek Başkanı İrina Demiroğlu, okudu. Ukranya için destek çağrısında bulunan Demiroğlu, "Ukrayna uluslararası hukuka göre, kendini savunma hakkını uygulamaya koydu. Asla pes etmeyeceğiz. Stratejik ortağımız Türkiye'yi ve Türk halkını bu zor zamanda bizi desteklemeye çağırıyoruz" dedi.

 

'İNSANLIK DIŞI DURUM DERHAL SONA ERMELİ' 

 

Savaşa Hayır Platformu da yaptığı basın açıklamasıyla, savaşın bir çözüm aracı olmadığına vurgu yaptı. Açıklamada "Bodrum Savaşa Hayır Platformu olarak 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukraynaya karşı başlatmış olduğu işgali kınıyoruz. 21. yy'da yaşanan bu trajedinin, masum insanların kaderine dönüşmesini kabul etmiyoruz. Bu insanlık dışı durumun derhal sona ermesi için herkesi sağduyuya davet ediyor, Rusya'nın işgal politikasına karşı durmaya çağırıyoruz. Bu insani trajediye karşı herkesi eyleme davet ediyoruz. Savaş durumunda kaybedilen canların, yok olan ailelerin, dağılan yuvaların karşılığını verebilecek hiçbir kazanım yoktur." denildi.

Yapılan basın açıklaması sonrası vatandaşlar barış nöbeti tuttu. Bordrumlular 2 saatlik nöbet sonrası alandan ayrıldılar.