• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 18 Aralık 2020 22:09 Haber Girişi : 18 Aralık 2020 22:16

Bodrumlular BESA'ya ÇED toplantı yaptırmadılar!

Bodrumlular BESA'ya  ÇED toplantı yaptırmadılar!
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Çetili Mevkii'nde Besa tarafından  yapılan The Bo Viera projesine ilişkin skandallar sürüyor. Deniz doldurularak bina inşa edilen projeninn ÇED raporu gergin geçti

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Çetili Mevkii'nde Besa tarafından  yapılan The Bo Viera projesine ilişkin skandallar sürüyor.

voyage otel

Bodrum'da Gündoğan Mahallesi Çetili Mevkii'ndeki 150 dönüm arazi üzerine Besa  Marin Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından 5 yıl önce başlanan  The Bo Viera Turistik Tesisleri Projesi'nin ÇED toplantısı Küçükbük Mahallesi'ndeki bir restoranda düzenlenmek istendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Selda Gürbüz ve Çevre Mühendisi  Gökhan Bozkurt tarafından düzenlenmek istenilen ve ÇED raporunu hazırlayan Sistem mühendislik Danışmanlık limited Şirketi'nin yöneticisininde bulunduğu toplantı için gelen Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, hukukçu Mehmet Çilsal, Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Sema Höcek, Mimarlar Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gamze Türk ile 40'a yakın çevreci geldi.

 

 

PANDEMİ KURALLARI NEDENİYLE TOPLANTININ İPTALİNİ İSTEDİLER

 

STK temsilcileri ve çevreciler pandemi kuralları nedeni ile halkın önemli bölümünün gelmediğini ve toplantının yapılacak yerinin fiziki şartlara uygun olmadığını ayrıca pandemi yasasına göre tüm  toplantıların yasaklandığını belirterek toplantının ertelenmesini istediler. Toplantının yapılmasında ısrar edilince tartışma yaşandı. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz "Pandemi nedeni ile biz kent konseyi olarak kenti ilgilendiren birçok toplantıyı yapamıyoruz. Burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri oldu bittiye getirerek toplantıyı düzenlemek istiyorlar. Bu inşaat 5 yıldır yapılırken denize binlerce kamyon moloz döktüler hazine arazilerini yağmaladılar, inşaat bitti şimdi ÇED raporu almaya çalışıyorlar, çevrenin yok edildiği bölgede bunlar ÇER raporu peşindeler üstelik pandemi" döneminde " dedi.

 

 

BURADAKİLERİN BİRİSİNDE VİRÜS ÇIKARSA DAVA AÇACAĞIZ

 

Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek "Bu inşaat 5 yıldır devam ediyor ÇED toplantısı sizin aklınıza yeni geldi. Bu pandemi döneminde yasaklar nedeniyle ÇED toplantısının düzenlenemeyeceğini ve halk sağlığının tehdit altında olduğunu söyledik, bu konuda haftalar önce dilekçe verdik. Toplantı ertelensin, dedik. bu oyuna alet olmayacağız. Bugün buraya gelenlerden birinde virüs çıkması durumunda siz resmi yetkililerin hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

 

 

GERGİNLİĞİ JANDARMA ÖNLEDİ.

 

Toplantı yerinde gerginliğin artması maske ve mesafe kurallarının kaybolması üzerine jandarma ekipleri toplantıya müdahale etti. Herkesin sosyal mesafeye uyması konusunda sık sık uyarılarda bulundu. Toplantının yapılmaması için sert tartışmalar yaşanan restoranda konuşan hukukçu Mehmet Çilsal "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir bölümünü usulen yıktığı ve 5 yıldır devam eden inşaat bitme aşamasına geldi. Geçtiğimiz şubat ayında yapımı devam eden 180 yataklı otel, 317 lüks villa 2 bin metrekare inşaat alanının bulundu 150 dönümlük yer için ÇED raporu alınmadığı için inşaat mahkeme tarafından durduruldu ve ÇED raporu alınmalı kararı verildi. Mahkemenin ÇED raporu alınsın dediği yerde ne yazık ki inşaatlar 9 aydır bütün hızıyla devam etti. Şimdi burada bir hukuk garabeti yaşanıyor. Yapan yapmış, doğa katledilmiş, hazine arazileri yağmalanmış, iş kılıfına uydurulmaya çalışılırken yetmedi birde halkın sağlığı tehdit edilerek ÇED toplantısı yapılmaya çalışılıyor, resmen suç işleniyor" diye konuştu. Yaklaşık bir saat süren tartışma sonunda çevreciler toplantının ertelenmesi kararını aldırdı