• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 01 Ağustos 2022 12:33

Bodrumlu İlayda  Türkiye 2.si oldu

Bodrumlu İlayda  Türkiye 2.si oldu
Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan Lise 3. Sınıf öğrencisi İlayda İnce dün ve bugün yapılan Türkiye Olimpik Atletizm Şampiyonası’nda 100 ve 200 metrelerde 2 Türkiye ikinciliği kazandı.

Atletizm Federasyonu tarafından Konya’da hafta sonu düzenlenen Atletizm Federasyonu Türkiye Olimpik Atletiz Şampiyonası’na 34 ilden yaklaşık 280 atlet katıldı.

voyage otel

Bodrum’dan yarışmalara katılan ve İstanbul Momentum Atletizm Spor Kulübü’nde lisanslı olan 17 yaşındaki İlayda İnce katıldığı 100 ve 200 metre yarışmalarda önce seçmeleri kazandı ardından bugün akşam saatlerinde yapılan finallerde yarıştı. İnce 100 metrede 12.98 ve 200 metrede 28.41 ‘lik dereceleri ile Türkiye 2 si oldu.
Yarışmalara Yalıkavak atletizm pistinde hazırlanan Yalıavak’taki Halil İbrahim Adnan Eİper Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi İlayda İnce antrenmanlarını Milli Takım Atletizm Antrenörü Yaşar Anter ile birlikte yaptığını belirterek “Önceleri tartan pistimiz yoktu ancak Yalıkavak’a pist yapıldı ve kulüp başkanı Mehmet Esen ile yöneticiler bize pistte antrenman yapma olanağı tanıdı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Pistimiz olunca derecelerimiz düzelmeye başladı, hedefim önce Milli takım sonra uluslar arası yarışmalar, bu yarışmaya da çok iyi hazırlandık ve beklediğimiz dereceleri elde ettik. Benim katıldığı ilk Türkiye şampiyonasıydı” dedi.