• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 25 Mayıs 2024 10:03

Bodrumlu Emekliler de Ekmeğinden, Emeğinden Vazgeçmiyor

Bodrumlu Emekliler de Ekmeğinden, Emeğinden Vazgeçmiyor
CHP Genel Merkezi 26 Mayıs Pazar günü Tandoğan Meydanı’nda “Büyük Emekli Mitingi” yapma kararı aldı.

AKP’nin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek artışı, en düşük aylığı da 10 bin lira olarak yeterli görmesi büyük tepkilere neden oldu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emeklilerin Yılı" ilan etmesi ise emekli örgütlerinin tepkisini daha da büyüttü. Emekliler açısından yaşanan büyük hayal kırıklıkları ülkedeki 16 milyon nüfusu doğrudan ilgilendiriyordu. Nitekim 31 .mart yerel seçimlerinde seçmenin AKP iktidarına kestiği faturada bu gelişmenin önemli etkisin olduğu uzmanlarca ifade edilmekte. Tüm bunlar yaşanırken CHP Genel Merkezi 26 Mayıs Pazar günü Tandoğan Meydanı’nda “Büyük Emekli Mitingi” yapma kararı aldı.

voyage otel

 

Bodrum CHP, Tandoğan İçin Hazır

 

Yarın yapılacak miting için CHP Bodrum İlçe Örgütü de, CHP Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Semra Güler başkanlığında ve koordinatörlüğünde hummalı ve yoğun bir çalışma başlattı. Bu akşam (25 Mayıs-Cumartesi) saat 20.00’de Bodrum Pazaryeri bitişiğindeki itfaiye binası önünden, Ankara’ya otobüs kaldıracak. CHP yöneticisi Güler, Ankara’ya gitmek isteyen herkesi kapsayan bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, kimsenin ulaşım sorunundan dolayı Ankara’ya gidememesinin söz konusu olmayacağını, hazırlıklarının bu manada eksiksiz olduğunu ifade etti. Güler açıklamasının devamında; “Derin bir hayat pahalılığı ile baş başa bırakılan ve kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü bir yoksulluğun pençesindeler. Bodrum’dan yola çıkacak olan umut kervanımız, binlerce emeklimiz ile omuz omuza Ankara'da toplanacak. Öncelikle şu bilinsin;  Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor. AKP ise bu noktada çözüm değil kriz üretiyor. 78 yaşında sağlığı bozulduğu için simit satamayan ve çıkmaza düşüp intihar eden, Cemal Karagözlü için de orada olacağız.  Torunu çikolata ister diye onunla market vitrini önünden geçemeyen Hülya hanım için de Tandoğan’da olacağız. İktidarın gözünün içine baka baka, “Açım” diye bağırırken nefesi tükenen Cemal kaptan için de bu Pazar (Yarın) saat 14.00’de büyük Ankara buluşmasında olacağız” görüşlerine yer verdi.

 

“CHP, Emeklilerin Sesi, Sözü Oldu.”

 

CHP Bodrum İlçe Örgütü’nün Tandoğan Mitingi hazırlıkları emeklilerde de büyük bir heyecan yarattı. Bodrum’da 1.5 yıl kadar önce örgütlenmeye başlayan ve 150’ye yakın üyeye ulaşan Bağımsız Emekliler Sendikası Bodrum Şube Başkanı Safiye Karakaş da; “AKP emeklinin aklı ile dalga geçiyor. Sadece emeklinin mi? İstisnasız tüm ülkenin… Bizi kıskanıyorlar dedikleri İsveçre ve Hollanda'da emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde. Almanya'da ise 1552 avro. Biz de ne kadar? 237 avro. Alman yurttaş ülkemizde en iyi otele gelip tatil yaparken, bizim emeklimiz aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Bizim emeklimize KYK yurtları reva görülüyor. Çalışma Bakanı çıkıp bunu müjde olarak sunmaktan, milyonlarca emeklinin kalbini kırmaktan çekinmiyor. Derin bir hayat pahalılığı ile baş başa bırakılan ve kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü bir yoksulluğun pençesindeler. Binlerce emeklimiz ile omuz omuza Ankara'da toplanacağız. Emekliler CHP’nin öncülüğünde Tandoğan’da olacaktır. Yarın Bağımsız Emekliler Sendikası olarak olmamız gereken yerde olacağız. Ferman padişahın ise bu ülkenin sokakları, alanları, meydanları bizimdir. Yarın emekliler sadece ekonomik taleplerine değil, aynı zamanda onurları, çocuklarının gelecekleri için de Ankara’da direniş barikatı kuracaklar. Görünen o ki; CHP emeklilerin sesi, sözü oldu” ifadeleriyle görüş beyan etti.

 

Işın: “Bir Halk Ayağa Kalkıyor.”

 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın da süreçle ilgili olarak görüşlerini; “Büyük Emekli Mitingi için; büyük bir hazırlık yaptık. Ama en önemlisi 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana sadece CHP değil, ülkede umut da büyüdü. Şu artık çok net ortada. Baronların, rant çevrelerinin, yağmacı sermayenin sarayı varsa; halkın Cumhuriyet Halk Partisi var. Her hafta gazete 3. Sayfa sütunlarında; ‘Ekonomik kriz yaşayan emekli intihar etti’ haberleri içimizi kanatırken; büyük bir vicdansızlıkla, ‘2024’ü Emekliler Yılı ilan ettik’ diyorlar. Yarın dost, düşman emeklinin sahipsiz, çaresiz ve kimsesiz olmadığını görecek. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal; ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ demişti. Ülkede aydınlık geleceğin adı olan CHP, yarın Tandoğan’da; emeklilerin kimsesi olacak. Emekliler artık emeklemiyor. Ayağa kalkıyor. Büyük fotoğrafı görelim. Bir halk ayağa kalkıyor” sözcükleri ile dile getirdi.