• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 23 Şubat 2023 14:21

Bodrumlu avukatlar, “Deprem Çalışma Merkezi” kurdu

Bodrumlu avukatlar, “Deprem Çalışma Merkezi” kurdu
Bodrum Baro Temsilcisi Onursal Özbek yaptığı açıklamada deprem bölgesinde ve Muğla’ya gelen depremzedelere her türlü hukuksal desteğin verilmeye başlandığını VE depremzedelere ücretsiz hizmet veren Deprem Çalışma Merkezi’nin kurulduğunu açıkladı.

HABER MERKEZİ - Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Baro Temsilcisi Onursal Özbek yaptığı açıklamada deprem bölgesinde ve Muğla’ya gelen depremzedelere her türlü hukuksal desteğin verilmeye başlandığını VE depremzedelere ücretsiz hizmet veren Deprem Çalışma Merkezi’nin kurulduğunu açıkladı.

voyage otel

 

 

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Onursal Özbek bugün yaptığı açıklamada 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilde yaşanan deprem felaketinin ilk anından itibaren hertürlü maddi ve manevi destek için Bodrumlu avukatların depremzedelerin yanında olduğunu belirterek, avukatların bugünde deprem bölgesinde ve ilimize gelen depremzedelerin hukuksal sorunlarına yardımcı olmak için Deprem Çalışma Merkezi kurduklarını belirtti.

 

DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

 

Adliye binası içerisinde hizmet veren Deprem Çalışma Merkezi aracılığı ile depremzedelere her türlü hukuki destek verileceğini belirten Avukat Onursal Özbek “Gönüllü avukatlarımızın nöbetleşe olarak katkı sunduğu bu hukuki yardım çalışması depremzedelerimize yönelik olup, tamamen ücretsizdir. Depremde zarar gören ve Bodrum’a gelen tüm vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde merkezimize başvurabilirler. Hepimizi etkileyen bu felakette zarar gören vatandaşlarımızla doğru iletişimi sağlayabilmek amacıyla, Bodrum avukatlarına yönelik olarak, “Afet Süreci ve Sonrasında Psikolojik İlkyardım” konulu bir eğitim çalışması Klinik Psikolog Hande Bahtiyar’ın sunumuyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

BODRUMLU AVUKATLAR DEPREM BÖLGESİNDE DELİL TOPLUYOR

 

Avukat Özbek açıklamasının sonunda ise “ Bodrum avukatları tarafından kurulan bir çalışma grubu, depremde hukuki ve cezai sorumluluk konusunda çalışmalar yürütmektedir. Çalışmadan çıkacak sonuç ve rapor ilerleyen zamanda sizlerle de paylaşılacaktır. Muğla Barosu avukatlarından oluşan bir heyet, TBB Başkanlığı’nın Deprem Koordinasyon Merkezi bünyesinde baromuzu temsilen üç gündür Hatay’da yardım çalışmalarına destek oluyor, bölgede görevli savcılarla birlikte enkazlardan delil topluyor. Bodrum’dan da altı meslektaşımız (Av. Mustafa Emre Atmaca, Av. Pınar Günay, Av. Ebru Kaçan, Av. Ayça Koca, Av. Azat Öztürk, Av. Enes Yavuz ve Av. İdil Ekmekçi) bu heyetin içinde yer almakta. Cuma gününe dek sürmesi planlanan bu yardım çalışması, Mart ayında bir kez daha tekrarlanacak ve heyet Bodrum’dan yine gönüllü meslektaşlarımız katılım sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.