• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Haziran 2023 12:46

Bodrum yoğun göç alıyor: Yasal zam oranına uyulmuyor

Bodrum yoğun göç alıyor: Yasal zam oranına uyulmuyor
Bodrum'da ev kiraları dert olmaya devam ediyor. İlçe genelinde ev fiyatları yükselişi sürüyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM)" Bodrum Teşkilat Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, ise yasal düzenlemeye uyulmadığını belitti

Muğla'nın turistlik ilçelerinden Bodrum'da ev kiraları dert olmaya devam ediyor. İlçe genelinde ev fiyatları yükselişi sürüyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM)" Bodrum Teşkilat Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, konuya dair bir dizi açıklamlarda bulundu.

voyage otel

 

Kent'e konuşan, Kapar,  Konut kiralarında getirilen yüzde 25 maksimum zam düzenlemesinin uygulamada çok karşılık bulmadığını ve kiralık ev bulmayı imkansız hale getirdiğini ifade ederek  kira bedellerinin TEFE-TÜFE ortalaması oranında arttırılması gerektiğini söyledi.

 

 

TÜGEM Bodrum Teşkilat Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, yüzde 25 sınırlamaya uymayanlar için konuşulan hapis ve para cezalarının, mal sahiplerini, günlük kira modellerine yönelttiğini, bunun da yıllık kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdiğini dile getirdi.

 

Kapar,  “Son bir yıldır, konut kiralarında yapılan yüzde 25 artış oranı, ev sahiplerini müşkül duruma düşürüyor. Yüzde 25 zam oranından dolayı kiracıların dönüşüm oranı da çok azaldığı için kiralık ev bulmak çoğu illerde imkansız hale geldi. Biz TÜGEM olarak Temmuz ayında konuşulan bu yüzde 25 zammın bir sene daha uzatılması konusunda TEFE, TÜFE oranında kira bedellerinin artmasını ön görüyoruz. Böylece piyasanın biraz daha rahatlayacağını düşünüyoruz. Konut kira bedellerinde zam oranı yüzde 25 olduğu için mülk sahipleri yıllık kiraya vermek yerine daha çok günlük, haftalık, aylık kiralamaları tercih ediyorlar. Bu da yıllık kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getiriyor.” dedi. Bodrum’da tüm yıl yaşayacak konut bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini dile getiren Kapar, kira metrekare bedellerinin 100–150 liralara ulaştığını söyledi. 

 

 

Bodrum’da en çok rağbet gören mahallelerden de bahseden TÜGEM Bodrum Teşkilat Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, “Şu anda konut alımlarında en popüler olan bölgeler, Bitez, Ortakent, Yalıkavak bölgeleri. Ayrıca Milas Boğaziçi’ne de bir rağbet var.” dedi.İlçedeki kiralık ve satılık konut fiyatlarından da bahseden Kapar, “Tüm yıl yaşamak istediğiniz bir evin kira bedelleri 15 bin TL’den başlıyor diyebiliriz. Satın almak için bölgesel olarak değişiklik gösteriyor. Ancak 2+1 daire fiyatları 5 milyon TL’den başlıyor.” şeklinde konuştu. 

 

 

Bodrum’a ilk kez taşınanların daha çok İstanbul ve Ankara’dan geldiğini, son dönemde deprem bölgesi ile Adana, Mersin ve Gaziantep gibi illerde de göçlerin olduğunu söyleyen Kapar, pandemi dönemi kadar olmasa da ilçeye halen yoğun bir göç olduğunu dile getirdi.