• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Mayıs 2023 14:31

Bodrum Yaşam Vakfı, 19 mayış şenliği düzenliyor 

Bodrum Yaşam Vakfı, 19 mayış şenliği düzenliyor 
Başkan Macun "Bodrum Yaşam Vakfının öncelikli amacı yaş alan katılımcı bölge halkının daha mutlu, daha sağlıklı ve daha üretken olabilecekleri ortam ve imkanları oluşturmaktır” dedi

Bodrum’da 6 yıldır yaş alan bölge halkının daha mutlu, daha sağlıklı ve daha üretken olması için çalışmalar yürüten Bodrum Yaşam Vakfı’ tarafından düzenlenen ve Vakfın 2022-23 dönemi sertifika töreni ve üç gün sürecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramın kutlamalarını da içeren “Yaşam Vakfı Şenliği” etkinlikleri nin basın toplantısı düzenlendi.

voyage otel

 

Toplantıya Vakıf başkanı Cangiz Macun ve yönetim kurul üyelerinin katıldığı toplantıda şenlik ve vakfın etkinlikleri ilgili bilgi verildi. Vakfı Başkanı Macun,Yaşam Vakfı Şenliği’nin zengin içerikli programında bir yanda Vakıf kursiyerlerinin gerçekleştireceği ses ve dans sahne performansları, diğer yanda ise yıl boyu üretilen eserlerin sergi ve satışı ile Tasarım Pazarı ve sürpriz etkinlikler gerçekleşeceğini belirterek”Bodrum ve çevresinde faaliyet gösteren Bodrum Yaşam Vakfının öncelikli amacı yaş alan katılımcı bölge halkının daha mutlu, daha sağlıklı ve daha üretken olabilecekleri ortam ve imkanları oluşturmaktır” dedi.

 

 

Macun açıklamasının devamıda ise  “Yaş alan dinç insanlarımıza psikolojik ve sosyal rehberlik hizmetinin verileceği, eğitim, kültür, sanat, hobi ve spor olanaklarının sağlanacağı “Yaşam Köyü” kurulması Bodrum Yaşam Vakfının ana amaçlarındandır. Muğla ili sınırlarında tercihen Bodrum yöresinde 100 – 130 kişilik bir köy oluşturabilmek üzere arazi edinme çabası ve fizibilite çalışmaları sürdürülmektedir” ifadesin kullandı.

 

 

Yönetim Kurulu üyesi Cenk Sezgin ise video gösterimi ile proğram ve etkinlikler ile ilgili snum yaptı. Sezgin Bodrum Yaşam Vakfı’nın bölgede yaşayan 50+ yaş grubunun bir taraftan daha aktif ve sağlıklı olarak hayatlarını sürdürmeleri ve diğer taraftan Bodrum’un toplumsal yaşam ve ekonomisinde aktif olarak yer almalarını teşvik etmek amacı ile 21 Ekim 2019 tarihinde başlattığı eğitim faaliyetlerini genişleterek sürdürdüğünü belirterek “Okulumuzun bu yılki eğitim dönemi büyük bir şenlikle tatile girecek.

 

“Bodrum Yaşam Vakfı Şenliği” adıyla duyurduğumuz ve 19,20,21 Mayıs tarihlerinde ve Gümbet’Deki AVM değerli katkıları ile üç gün boyunca sürecek şenliğimizde.

 

İlk gün Yaş Alan Genç Öğrenci Dostlarımız ve onların torunları olan genç nesil birlikteliğiyle “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” kutlanacak,İkinci gün 20 Mayıs’ta ise Bodrum’un değerli Kamu Yöneticilerinin de katılımıyla Öğrenci Dostlarımızın 2022/2023 Katılım Belgeleri dağıtıp, “Kep Atma” töreni yapacağız.Üçüncü gün de ilk günden itibaren başlatılan gösteriler devam edecektir.Bilgi, kaynak, tecrübe, yaratıcı önerileri ile çalışmalarımızda bize katkı verebilecek üniversiteler, yurt içi ve yurt dışı fon temsilcileri, kurum, kuruluş ve uzman kişiler ile dayanışma ve iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyarız” dedi.