• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 04 Ağustos 2021 11:59

Bodrum ve Milas'ta Yangınları Sürüyor

Bodrum ve Milas'ta Yangınları Sürüyor
Muğla'nın  Milas ve Bodrum ilçelerindeki orman yangınları sürüyor.  Havadan ve karadan müdahale edilen yangınlara kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Fakat yangın çok hızlı ilerliyor

Haber Merkezi - Muğla'nın  Milas ve Bodrum ilçelerindeki orman yangınları sürüyor.  Havadan ve karadan müdahale edilen yangınlara kontrol altına laınmaya çalışılıyor.

voyage otel

Milas’ın Beyciler Mahallesi’nde 31 Temmuz’da başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ile Bodrum’un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oluyor. Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Bir çok mahalle tahliye edilmiş durumda

Gece boyunca karadan yürütülen söndürme çalışmalarına havadan müdahale edilse de yangın bir türlü kontrol altına alınmıyor.

Bir ucu Kissebükü Koyu’na ulaşan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangıan sabah saatlerinde itibaren hava araçları da destek verdi. Karadan müdahale edilmesi için Arazözler ve iş makineleriyle orman yolu açma çalışması yapıyor. Yangının etkili olduğu Türkevleri Mahallesi’nde ise evler zarar gördü.