• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Nisan 2024 21:21

Bodrum Vanlılar Derneği: Van Halkının tercihine saygı gösterin

Bodrum Vanlılar Derneği: Van Halkının tercihine saygı gösterin
Bodrum Vanlılar Derneği, DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasına tepki göstererek Van Halkının tercihine saygı gösterin' çağrısı yaptı.

Bodrum Vanlılar Derneği, Van Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı'nın 'talimatıyla' geri alınmasına tepki gösterdi. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, "Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’a yapılan hukuksuz, keyfi ve halkın iradesinin önünü kesmeye, meşru hakları çiğnemeye yönelik bu tutum, seçim usulsüzlüklerinin devamıdır. Öte yandan yerel seçimlerde büyük bir hezimete uğrayan ve tek adam rejimine karşı bir güvensizlik oyu veren halka karşı bir rövanş siyasetinin başlatılacağının da ilanıdır." İfadelerine yer verildi. 

voyage otel

 

 Seçme ve seçilme hakkının gasp edildiği vurgusu yapılan açıklamada, "Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın daha önce onay verildiği halde seçimden hemen sonra seçilme yeterliliğinin olmadığı yönünde verilen karar hukuki değil politik bir karardır. Bu, ülkedeki seçme ve seçilme hakkının, daha önce de örnekleri sıkça görülen, iktidar tarafından gasp edilmesi uygulamalarının, son seçimlerin ardından ilk adımıdır. Halkın sandıkta ortaya koyduğu tercihleri tanımamanın somut bir örneği olan bu adım karşısında herkes ses yükseltmelidir. ‘Ben, devlet imkanlarını kullanarak güç yetirdiğim her şeyi yaparım’ anlayışının ürünü olan bu uygulamanın, gerekli düzeyde ses yükseltilmediği ve durdurulmadığı taktirde kendine yollar açacağı da kesindir." Denildi. Açıklamada son olarak "Kayyum uygulaması son bulsun, halkın iradesine saygı gösterin!""çağrısı yapıldı.