• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Temmuz 2023 14:21

BODRUM VANLILAR DERNEĞİ'NIN ULASIM ISYANI: VAN'A UCAKNTALEP EDİYORUZ

BODRUM VANLILAR DERNEĞİ'NIN ULASIM ISYANI: VAN'A UCAKNTALEP EDİYORUZ
Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı  yaptığı  açıklama ile Van'da yaşanan hava yolu ulaşımına dair eksiklerin giderilmesini talep etti.

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı  yaptığı  açıklama ile Van'da yaşanan hava yolu ulaşımına dair eksiklerin giderilmesini talep etti. Van'a direk uçak talebinde bulunan Kalkanlı, konunun çözümü için verilen sözlerin de tutulmadığını belirtti 

voyage otel

 

 Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, gündeme dair yazılı  açıklamada bulundu.

Başta ulaşım sorunu olmak üzere sorunların giderilmesi talebini ifade eden Başkan  Kalkanlı, sorunların seçimden  seçime gündeme gelmesinden de rahatsız olduklarını  belirtti. Bodrum’da 30 bin Vanlının yaşadığını ifade eden Kalkanlı, buna rağmen  Van’a doğrudan  uçak  ulaşımının ödediğini söyledi. Memleketlerine giderken  ciddi sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Başkan Kalkanlı, “ Bugün Bodrum’da 30 bin Vanlı aile yaşıyor. Bu rakam çok yüksek. Biz kentin de üreticisi konumundadır. Bu kente değer katan bir toplum olarak Van’ a direk uçak  talebinde karşılık bulmuş değil. Biz bu talebimizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Memleketimizin erişilebilir olmasını  istiyoruz” dedi.

 

KALKANLI: BİZE VERİLEN  SÖZLER TUTULSUN 

 

Taleplerine ilişki gerek iktidar gerekse muhalefet yetkilileriyle görüştüklerini kaydeden  Kalkanlı, “ Haklı  talebimize ilişkin bir takım görüşmeler yaptık. Sorun çözme mekanizması olan siyasi yetkililerle de bu konu paylaşıldı. Hem iktidar hem de muhalefet yetkilileriyle  görüştük. Taleplerimizi aldılar fakat  herhangi  bir adım atılmış değil. Bizleri senden seçime hatırlayanlar şuana kadar taleplerimizi çözüm  bulmuş değiller. Ve seçimlerde söz verenler sözlerinin arkasında duymadılar. Hem ulaşım Bakanlığı Hem de hava yolu daire başkanlığı  nezdinde de görüşmeler  yaptık.  Talebimize ilişkin  somut tek bir adım atılmış değil. Biz dernek olarak aile kültürü ile beslenen anlayış ile hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. İlimizin ve ilçelerimizin sorunlarına sahip  çıkacağız. En önemlisi ise yerel yönetim  başta olmak üzere bize verilen sözlerin yerine getirilmesi için mücadele  edeceğiz. Hangi kurum ve hangi şahıs bize söz verdiyse sözünü  tutmalı.  Hizmetin bahanesi olmaz. Bir kez daha ifade ediyorum. Ben buradan tekrar çağrıda  bulunuyorum. Değerli hemşerilerim,  gelin birlikte sorunlarımıza çözüm bulalım ve hizmete destek verin. Burası Vanlıların sesidir ve birlikteliklerinin kurumsallaştığı yerdir.”diye konuştu.