• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 21 Nisan 2021 12:58

Bodrum'un yolları patates tarlasına döndü!

Bodrum'un yolları patates tarlasına döndü!
 Ağır tonajlı araçların yanı sıra bölgede devam eden büyük inşaat projelerinin yapımı nedeniyle de zarar gören yolda, araçlar zikzak çizerek ilerliyor. Sürücüler, hasar gören araçlarını sık sık tamirciye götürmek zorunda kalıyor.

Bodrum’da hafriyat ve ağır tonajlı araçlar Gökçebel Mahallesi Frank Azmağı Caddesi’ni (Yalıkavak- Kızılburun yolu) neredeyse kullanılmaz hale getirdi.  Ağır tonajlı araçların yanı sıra bölgede devam eden büyük inşaat projelerinin yapımı nedeniyle de zarar gören yolda, araçlar zikzak çizerek ilerliyor. Sürücüler, hasar gören araçlarını sık sık tamirciye götürmek zorunda kalıyor.

voyage otel


 
Haber Merkezi - Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde yollar ağır tonajlı ve iş makineleri nedeniyle patates tarlasına döndü.  Gökçebel Mahallesi Frank Azmağı Caddesi’nde (Yalıkavak- Kızılburun yolu)  hafriyat kamyonları  ve ağır tonajlı iş makineleri nedeniyle asfalt kırılmış ve cadde ilerlemek zorlaşmış durumda. Araç sürücüleri yollarda zikzak çizerek ilerlerken, çukurlara girmemek için büyük çaba sarf ediyor. Sürücüler, hasar gören araçlarını sık sık tamirciye götürmek zorunda kalıyor.  Yolları bozan, kullanılamaz hale getiren  ağır tonajlı araçların ne kadar yük taşıdığı ne denetleniyor ne de kontrol ediliyor.

Hafriyat kamyonlarının yanı sıra yolun hemen bitişiğinde yapımı süren inşaat da yola zarar  vermekte. İnşaat firmasına ait iş makineleri çoğu zaman yolda park ediliyor. Ayrıca söz konusu inşaat firması ile yol arasında herhangi bir bariyer de bulunmuyor. Asıl skandal ise yolun 1 metre bitişiğinde inşaat firması tarafından açılan dev bir çukurun bulunması.  Açılan çukura ilişkin herhangi bir uyarı levhası da bulunmuyor.  Faciaya davet çıkartan çukura araçların düşmesi ise kaçınılmaz.

 

Araç sürücüleri ve mağdur olan mahalleli bu durumdan şikayetçi. EGE Alternatif Gazetesi'ne konuşan Fatih Aslan adlı vatandaş “ İleride bu mahallede oturuyorum. Buraya yakışan bir görüntü değil. Bunu kiminle görüşeceksek gidip görüşelim, bütün şikayetlerimizi dile getirelim. Defalarca kez konuya ilişkin şikâyetlerde bulundu, değişen bir şey olmadı. Bunlar  Bodrum’a yakışmıyor. Çağrımız belediye başkanına olacak. Gelip geçsin buradan. Eğer mutluysa bu yollardan diyecek bir şey yok. Sezon da başladı şimdi. Artık yapsınlar bu yolları yazık arabalarımıza”  dedi.

 

“İNŞAAT FİRMALARI YOLU BU HALE GETİRDİ”

 

İnşaat firmalarının yola zarar verdiğini belirten Mahalle sakinlerinde Ayhan Tekin, “6 aydan bu yana bu yol bu şekilde. Arabamın alt takımları için iki kez tamire götürdüm.  Önümüzdeki günlerde üçüncü kez götüreceğim altı ay içinde yani. Yani bu kadar rezil iş olamaz. Kendini saltana sanan inşaat firmaları yolları bu hale getiriyorlar.  Sebat İnşaat ve Baran İnşaat. Bu iki inşaat firması bu yolu böyle yaptı. Bu yol tertemizdi. Bu ağır tonajlı araçlar, kamyonlar, vinçler, kepçeler hep buradan gelip geçerek bu yolları bu hale getirdiler. Ben bir vatandaş olarak şikayetçiyim. Belediye de bu konuya özen göstersin lütfen. Sayın Aras’a özellikle sesleniyorum.  İnşaat firmalarının isimlerini söylediğimizde ‘tamam’ deyip geçiştiriyorlar. Kesinlikle örtbas ediyorlar. İnşaatlar bitsin yapacağız diyorlar ama arabalarımızı kim yapacak.  Bize günah değil mi. 6 ayda 2 kez alt takımı değiştirdim. Bir alt takım 2 bin 3 bin demek bize de yazık günah” diye konuştu.

 

Yoldan geçerken zorlandığını belirten Mustafa Bölükbaş adlı vatandaş,  “Bu yol zaten oldum olası sorunlu. Karakolun orada oturuyorum orası da aynı şekilde dertli. Abim konuya ilişkin belediyeye şikayette bulunmuş. ‘İnşaat yasağının başlamasıyla yapacağız’ açıklaması yapılmış belediyeden. En azında geçici bir çözüm bulunsa iyi olurdu. Gördünüz aşağıya inerken zorlandım. Araçlar devamlı olarak yıpranıyor.  Ben belediyenin pek ilgilendiğini düşünmüyorum. Yarımadanın geneline fazla ilgi var.  Yalıkavak kaderine terk edilmiş durumda” dedi.

 

 “EVİMİZDEN ÇIKIYORUZ GÖL OLMUŞ YÜRÜYEMİYORUZ”

 

Ağır tonajlı araçların yoğunluğuna dikkat çeken Ertuğrul Kışak adlı vatandaş “ Bu yola bir şey düşünmeye gerek var mı? Buraya kamyon girdiği sürece böyle olacak. sabahtan akşama kadar kamyon çıkıyor buraya.  İnsanlar zar zor bir araba alıyor, bir tamire gittiğinde bütün kazancını veriyor. Yazık günah değil mi insanlara?  Şuradan 10 kamyon mıcır dükse Seba İnşaat bu iş biter.  Evimizden çıkıyoruz göl olmuş yürüyemiyoruz.   Sokaklarda bir temiz araç bulamazsınız, bir de evleri düşünün.  Yazık günah değil mi? Seba’nın ihtiyacı mı var? Ağır tonajlı araçların buraya girmesi yasak zaten. Bu karayolları kanununda vardır. Buraya girecek olan aracın tonajı belli. İşin ilginç tarafı ileride jandarma var. Nasıl buna izin veriliyor? Ne yapsın vatandaş olay mı çıkarsın. Benzin alıp kendisini ve arabasını mı yaksın?. Hakkı neyse yapılsın” ifadelerini kullandı.


"KÖŞE KAPMACA OYNUYORUZ" 

 

Başkan Aras’a çağrıda bulunan Tayfun Uzundurmuş ise  “Bu işe çözüm bulmaları gerekiyor. Arabalarımız zarar görüyor. Asfalt da  yapılabilir yama da yapılabilir bu kısa süren bir işlem. Yamanın o kadar bir zorluğu da yok sıfırdan asfalt yapmıyorsun. Yarın öbür gün yaz sezonunda araçlar gelmeye başladığında  daha kötü olacak. kendi aracınızla giderken bile köşe kapmaca oynuyoruz. Bu işin çözülmesi lazım” diye konuştu.