• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 12:48

Bodrum’un ithal meclis üyesinin Ak Parti ile yakın ilişkileri merak konusu oldu

Bodrum’un ithal meclis üyesinin Ak Parti ile yakın ilişkileri merak konusu oldu
Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adı karışan ve akabinde istifa eden eski bakan Egemen Bağış ile Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü’nün ithal meclis üyesi Asuman Gülsoy’un yakın ilişkileri, kamuoyunda merak konusu oldu. 

CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Asuman Gülsoy’un rüşvet skandalı ile anılan Ak Partili Eski Bakan Egemen Bağış ile görüntüleri ortaya çıkmıştı.

voyage otel

 


Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adı karışan ve akabinde istifa eden eski bakan Egemen Bağış ile Cumhuriyet Halk Partili Bodrum Belediye Meclis üyesi Asuman Gülsoy’un yakın ilişkileri, kamuoyunda merak konusu oldu.Diğer taraftan Meclis üyesi Asuman Gülsoy’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mühürlenen ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerince kaçak yapı tespit edilen proje sahipleri ile Ankara’da ve Bodrumda görüştüğü iddia edildi.


17-25 Aralık sürecinde Reza Zarrab’dan rüşvet aldığı iddiaları sonrası dönemin Avrupa Birliği Bakanı olan Egemen Bağış, istifa ettirilerek görevden alınmıştı. Bir süre ortalarda görünmeyen Bağış daha sonra kariyerine stratejik danışman olarak devam etti ve bu sırada düzenlediği konferanslarda konuşmacılık yaptı. Bağış 2019 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Prag Büyükelçisi olarak atanmıştı.