• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 12 Temmuz 2021 18:37

Bodrum'un gözdesi Yalıkavak'ta isyan ettiren görüntü!

Bodrum'un gözdesi Yalıkavak'ta isyan ettiren görüntü!
Özellikle çevre kirliliğine neden olan iskellere izin verilmezken, Yalikavak Mahallesi Tilkicik Koyunda bulunan A.  Goldenberg ailesine ait özel iskeledeki uygulama tepki çekti.

Haber Merkezi- Tatil cenneti Bodrum’da kamuya ait alanlardaki iskelelere yönelik denetimler sürüyor. Özellikle çevre kirliliğine neden olan iskellere izin verilmezken, Yalikavak Mahallesi Tilkicik Koyunda bulunan  ait özel iskeledeki uygulama tepki çekti.

iddiaya göre  Yalıkavak Mahallesi Tilkicik koyundaki yazlıklarına ait kaçak iskele yapıldı. İskelenin üzere planda ile örtüldü. Çevrede rahatsızlık yaratan ve görüntü kirliliğine neden olan iskele tepki çekti.

30 metrelik eski iskele üzerinde çelik ve branda ile etrafının kapatıldığı iskele Tilkicik koyuna yakışmayan görüntü kirliliğine iyi bir örnek teşkil ediyor.

İskele üstündeki garip kapatmanın yanı sıra denizide ip ile sınır çizgileri çizdiği görülüyor.

Hem denizi çevreleyen hemde iskele üstünü kaplanan yapı komşular  tarafından  Cimere ve Belediyeye yıkılması için şikayette bulunduğu öğrenildi.


Bu iskele korunuyor mu?


Kentin bir çok noktasında benzer İskelesi inceleyerek gerekli yaptırımları yapan Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bu bu iskeleye müdahale etmemesi ise mahalle sakinlerinin tepkiyle karşılanan diğer bir konu oldu.

voyage otel

 



Öte yandan alınan bilgiye göre İskele üzerinde insa edilen garip yapı ile yaz boyu paparazilere görüntü vermemek amacıyla yapıldığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Bodrum’da da Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri tarafından şikayete konu olan iskelelerle ilgili incelemeler yapılmıştı.

İncelemelerde birçok işletmenin kamuya ait alandaki iskelelere “özel mülk” yazıları astığı görüldü. Bahse konu yazılar, zabıta ve Bodrum Milli Emlak görevlilerince kaldırıldı. 


İşletmelere, iskelelerin devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda olduğu için halkın kullanımına açık olduğu ve vatandaşların girmesinin kesinlikle engellenemeyeceği ifade edildi. 

ÜNLÜ İŞLETMELER DE VAR
 

Bodrum’da aralarında Maça Kızı gibi ünlü işletmelerin de aralarında bulunduğu birçok mekanda denetimler yapıldı. Maça Kızı adlı mekana giden Türkbükü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile Bodrum Milli Emlak görevlileri, işletme sorumlularına devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alana vatandaşların girişinin kesinlikle engellenemeyeceğini bildirildikleri öğrenildi. 

Denetimlerde yaklaşık 20 işletmeye cezai işlem uygulandığı bildirildi.