• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 15 Mart 2020 01:50

Bodrum’un göbeğinde moloz yığınları yükseliyor! Yollar ise tarlaya döndü

 Bodrum’un göbeğinde moloz yığınları yükseliyor! Yollar ise tarlaya döndü
Bodrum Fen Belediyesi Fen Müdürlüğü’nün denetiminde olan bölgede çukura dönen yolların yanı sıra mahalle ortasına bırakılan moloz yığınları da tepki topladı. Vatandaşlar “Bu manzara Bodrum’a yakışmadı” diyerek tepki gösterdiler.

Türkiye’nin turizm başkenti Bodrum’da birçok mahallede yollarda oluşan derin çukurlar nedeniyle ilerlemek bir hayli güç oluyor. Adeta tarlaya dönen Konacık Mahallesi’nde yapılan ve Muğla’nın ilk Trafik Eğitim Parkı çevresi de bunlardan yalnızca bir tanesi. Bodrum Fen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün denetiminde olan bölgede çukura dönen yolların yanı sıra mahalle ortasına bırakılan moloz yığınları da tepki topladı. Vatandaşlar “Bu manzara Bodrum’a yakışmadı” diyerek tepki gösterdiler.

voyage otel

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ekibinin Bodrum’a vizyon kazandırmaya yönelik çalışmaları devam ederken diğer taraftan bu çalışmalara gölge düşüren uygulamalar yaşanıyor. Özellikle de Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları tepkiyle karşılanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün görev ve sorumluluk alanı içerisinde olan yollara yeterli bakımı ve özenin gösterilmemesi nedeniyle yollar tarlaya döndü. Konacık Mahallesi’nde Çırkan Sokak’ta yer alan ara yollarda derin çukurlar oluştu. Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukurlara aylardan bu yana müdahale edilmiyor. Sokaklarda meydana gelen çukurlara hiçbir müdahalede bulunmayan Fen İşleri Müdürlüğü’ne tepki gösteren vatandaşlar, bu yolların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirti. Oluşan çukurlar yüzünde arabaların geçişi zor olurken mahalleli adeta isyan ediyor. 

 

Örnek projeye gölde düşüren yollar

 

Tarlaya dönen yollar aynı zamanda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ekibinin çalışmalarına gölge düşürdüğü gibi en prestijli ve Muğla’nın ilk Trafik Eğitim Parkını da olumsuz etkiliyor. Muğla’da bir ilke imza atılarak hazırlanan ilk Trafik Eğitim Parkı yakında hizmete açılacak. Çocukların trafik işaret ve sinyalizasyon sistemleriyle trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlayacak. Trafik ışıklarının montajının da yapıldığı parkta çevre düzenlemesi bittikten sonra çocukların hizmetine açacak. Parkın tamamlanmasıyla trafik ışıkları gerçek zamanlı ve sinyalizasyon sistemiyle çalışacak. Kente vizyon kazandıracak projede sona gelinirken, yolların bu halde olması tepkilere neden oldu. Yine aynı alanda yol kenarında atık su için açılan hat halen açık durumda. Yaklaşık bir metre derinliğinde olan çukur araçların güvenliğini tehlikeye sokuyor.

 

Başkan Aras özel ağaç diktirdi

 

Bodrum’un kimliğinin ve doğasının korunmasını önemseyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da hizmetleri sürüyor. Yol çalışmalarında yaşanan olumsuzluklara rağmen Ahmet Aras’ın talimatıyla Bodrum’un dokusunu yansıtan ağaç özel olarak parka yerleştirildi.

 

Şehrin ortası moloz tarlası

 

Fen İşleri Müdürlüğü’nün yetersiz çalışması sadece yollar ile sınırlı değil. Yine söz konusu alanın hemen yanı başındaki yer hafriyat alanına döndü. Mahalledeki evlerin manzaraları moloz yığınına bakarken, her geçen gün artan yığınlar tepki çekiyor. Moloz yığını evlere sadece 10 metre uzaklıkta. Mahalle sakinleri, yaptıkları tüm başvurulara rağmen moloz yığınlarının belediye tarafından kaldırılmadığını ileri sürdü. Bazı vatandaşlar ise, moloz yığınlarının üzerine bölgede yol ve kaldırım çalışması yapan belediye ekiplerinin de hafriyatlarını döktüğünü iddia etti.

 

 

Mahalle sakinleri son olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a seslenerek, “Bu sorunumuzu çözeceğinize inanıyoruz. Bodrum’u Bodrum yapacak olan siz ve ekibiniz. Bu sorunların biran önce çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.