• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 02 Eylül 2022 15:54

Bodrum’un gerçeklerini göz ardı edemeyiz

Bodrum’un gerçeklerini göz ardı edemeyiz
Bodrum Güçbirliği Derneği, Temmuz Ağustos aylarında ki doluluğun ölçü olmayacağını, bu yönde yapılan beyanatların gerçeği yansıtmadığını açıkladı

Bodrum’da turizm sezonunun her geçen yıl daha da kısaldığını belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm Komisyonu başkanı Hüseyin Softa, temmuz ve ağustos aylarında ki doluluğun sanki bütün yılmış algısı yaratıp açıklama yapan siyasilerin doğru bilgilenmesi gerektiğini söyledi.

voyage otel

 

 

Özellikle Bodrum’un sezon başlamadan büyük sorunlarla uğraştığını belirten Hüseyin Softa; “bu sorunların bir türlü çözülememesi, turizmcileri ve esnafımızı çok zorladı. Sezon başlamadan uyarımızı yaptık ama maalesef beklentiler karşılanmadı. Bodrum’da yol sorunu, susuzluk, bakımsızlık zaten iyice kısalan sezona büyük darbe vurdu. Güçlükle Bodrum’a getirilen turist, bu olumsuzlukları yaşayınca ilçemizden mutsuz ayrıldı. Son yıllarda Bodrum’da sezonu kurtaran yerli turist ise bu yıl iyice azaldı. Bodrum’da turizm sezonu temmuz ve ağustos ayında neredeyse 45 güne daraldı. Bu gerçekleri herkesin bilmesine rağmen bazı siyasiler çıkıp, “Bodrum dolu, turizm sezonu çok iyi gidiyor” açıklamaları yapıyor. Görülen yoğunluk 45 günlük yoğunluk. Peki yılın geri kalanında turizmci, esnaf ne yapacak? Geleceği, yatırımlarını nasıl planlayacak? Hatta bütün yıl nasıl geçinecek? Yıllardır “12 ay turizm” söylemleri yapılıyor. Bırakın 12 ayı, 3 ay dolu dolu turizm sezonuna razı hale geldik. O yüzden lütfen Bodrum’un gerçeklerini göz ardı etmeden, algı operasyonu yapmadan Bodrum’un sorunlarını çözmek için elimizi taşın altına koyalım. Aksi halde bu gidişle 45 günü arar hale geleceğiz” dedi.