• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Eylül 2023 14:52

Bodrum’un binlerce yıllık zeytin ağaçları  sergilendi

Bodrum’un binlerce yıllık zeytin ağaçları  sergilendi
Karzek ”Maden açıp bina yapıp on tane 20 tane kestiysen 3 bin tane 5 bin tane dik. Kıymetini bil. Bu sergiyle vermek istediğim mesaj tarlada ağaç olarak sevmedin bari sanat olarak sev, diyorum, simgesel bir mesaj vermek istedim” dedi.

 

voyage otel

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü Ressam Müfit Karzek’in son 5 yıl içerisinde kağıt üzerine çini mürekkepleri ve kalem, yine kağıt üzerine akrilik boya ve firça ile uygulama yaparak çizdiği binlerce yıllık tarihi zeytin ağaçları sergiis Ortakent’deki Yağhane Sanat Galerisi’nde açıldı. 150 yıllık eski zeytinyağı fabrikası  binasındaki serginin açılışını Karzek, galeri yöneticisi Esra Batıbay , kuratör Didem Pekdemir ve sanatseverler birlikte yaptı.

 

50 YIL ÖNCE YERLEŞTİĞİM BODRUM’DA EN ÇOK ETKİLEYEN ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARIYDI

 

33 eserinin yer aldığı sergi ile ilgili olarak Karzek SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada 50 yıl önce yerleştiği Bodrum’da kendisini ençok asırlık zeytin ağaçlarının etkilediğini belirterek “Bende o günden bu yana eserlerimde zeytin ağaçlarıma yer verdim sembolik dokunuşlarla zeytin ağacına dikkat çekmek istedim. Gelişmenin önüne geçilemez ama binlerce yıllık zeytinleri bir daha bulamazsınız” dedi.

 

AĞAÇ OLARAK SEVMEDİN BARİ SANAT OLARAK SEV

Karzek “Zeytini korumak, gelecek nesiller aktarmak, resimlerler güzellikleri paylaşarak dikkat çekmek istedim. Maden açıp bina yapıp on tane 20 tane kestiysen 3 bin tane 5 bin tane dik. Kıymetini bil. Bu sergiyle vermek istediğim mesaj tarlada ağaç olarak sevmedin bari sanat olarak sev, diyorum, simgesel bir mesaj vermek istedim” dedi.