• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 24 Ekim 2022 13:29

Bodrum'un alım gücü Türkiye ile ayrıştı

Bodrum'un alım gücü Türkiye ile ayrıştı
Türkiye'den “yüksek alım gücü” ile fersah fersah ayrışan Bodrum'un yeni müdavimleri de artık Körfez ülkelerinden, Rusya'dan, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen yeni ve yerli süper zenginler…

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, "Bodrum'un alım gücü Türkiye ile ayrıştı, Bodrum'un yeni müdavimleri Rusya'dan, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen yeni ve yerli süper zenginler…" değerlendirmesini yaptı. 

voyage otel

Yılmaz yazısında, "Türkiye, İspanya, Portekiz, Hollanda'daki Sea Garden tatil köylerinin bağlı olduğu İsviçreli Hapimag Grubu'nun Ülke Direktörü Kerem Demirkol, 1989 yılında satın aldıkları 167 dönüm arazide kurdukları 2 bin yataklı tesisi 1994 yılında hizmete açtıklarını söylüyor. Bodrum'da artık Hazine arazileri kapışılıyor.Demirkol'a “Hapimag neden Türkiye'deki ilk ve tek yatırımını Bodrum'a yaptı?” diye soruyorum. Grubun yalnızca kendi mülkü olan arazilerde tesis kurduğunu belirten Demirkol'un yorumu “Turizm Bakanlığı'ndan tahsisli araziler vardı, mülkiyetine sahip olabileceği bu büyüklükte arazi olması nedeniyle burası tercih edildi” oluyor. Milli Emlak'ın 2017 yılında Hazine'den alınıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlanmasıyla, kamu arazileri tek tek satılıp halkın kullanımından çıkıyor, beton yığınına dönüşüyor." ifadesini kullandı.

 

Yeşil koylar, mavi deniz için Güney Ege kıyılarına inen gezginler yerine 'çılgın lüksün' peşine düşüldü"

 

Yılmaz şunları kaydetti:  "Devir değişti… Son 30 yılda Bodrum turizminin öncelikleri değişti. Yeşil koylar, mavi deniz için Güney Ege kıyılarına inen gezginler yerine “çılgın lüksün” peşine düşüldü. Türkiye'den “yüksek alım gücü” ile fersah fersah ayrışan Bodrum'un yeni müdavimleri de artık Körfez ülkelerinden, Rusya'dan, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen yeni ve yerli süper zenginler…"