• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 12 Ocak 2022 13:21

Bodrum'u sel vurdu!!

Bodrum'u sel vurdu!!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 3 gündür süren sağanak yağış bu sabah etkisini artırarak ilçedeki derelerin taşmasına neden oldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç gündür devam eden sağanak yağış ilçede yüzlerce ev ve iş yerini sular altında bıraktı. Bu sabahtan itibaren başlayan şiddetli sağanakta; Yalıkavak, Dereköy, Bitez, Geriş, Ortakent ve Gümbet mahallelerinde dereler taştı.

voyage otel

 

Sahil kenarındaki işletme sahipleri deniz ile sahil şeridinin birleşmesi ile dükkanlarını korumak için çuvallar koyarak kendi mendireklerini oluşturdu. Yol kotunun altında bulunan ev sahipleri ise tahtalar ve kum torbaları ile set kurmaya çalıştı.

 

SEL SULARI RESTORAN DUVARLARINI AŞARAK DENİZE ULAŞTI

 

Tonlarca su, evlerin ve Yalıkavak Mahallesi’ndeki balık restoranların içerisindeki duvarları yıkarak denize ulaştı. Gerişaltı Mevkii’nde ise birçok vatandaş evlerinde mahsur kaldı. İlçede Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile zabıta ekipleri alarma geçerken, özel şirketlere ait iş makinaları ve işçiler de vatandaşın yardımına koştu. 

 

Bitez Deresi’nin taşması sonucu mandalina bahçeleri de sular altında kaldı. Şiddetli rüzgarın etkisi ile yere dökülen tonlarca mandalina sel suları ile sürüklenerek denize döküldü.

 

BELEDİYE EKİPLERİ KIRMIZI ALARMA GEÇTİ

 

Bodrum Belediyesi ise sosyal medya ve anonslarla vatandaşlara dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada “İlçemizde devam eden yağışlardan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızdan dikkatli ve tedbirli olunmasını, gerekmedikçe evlerinden çıkmamalarını rica ediyoruz” denildi.