• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 26 Haziran 2021 10:42

Bodrum'u Bekleyen Tehlikeyi Başkan Aras, Açıkladı: Ağustos Ayında Barajdan Su Alamayacağız

Bodrum'u Bekleyen Tehlikeyi Başkan Aras, Açıkladı: Ağustos Ayında Barajdan Su Alamayacağız
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da son günlerde yaşan su kesintilerine ilişkin konuştu. Suyun doğru kullanımı konusunda uyarıda bulunan Aras,"  susuz bir yaz geçireceğiz. Onun için su tasarrufu konusunda çok dikkat etmeliyiz" dedi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye hizmetleri ve kent gündemine basın açıklaması düzenleyerek gündmedeki konuları değerlendirdi.

voyage otel

 

Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardıcmıları, Hüseyin Tutkun, Turgay Kaya, Önder Batmaz, Tayfun Yılmaz, Emel Çolakoğlu, Ümmühan Özyurt ile CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ve CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. 

 

Göreve geldiklerinden bu yana bütün kurumlarla uyum içinde çalıştıklarını anlatarak sözlerine başlayan Aras, “Bütün sorunları çözdük diye bir iddiamız yok. Çözme yolunda büyük oranda irade gösterdiğimizi ifade edebilirim.”dedi. 


 
Salgın döneminde Bodrum’un nüfusundaki artışına değinen Aras, “Bu kadar hızla büyüyen bir kentte hizmetlerin bu şekilde sürdürülebilmesi, inanın devlet kuruluşlarının yerel yönetimlerin olağanüstü gayretleriyle oluyor. Vatandaşlarımız haklı, tüm kurumlardan hizmet bekliyor ama tüm kamu kurum ve kuruluşları karşılaştığımız bu yeni olay karşısında iyi bir sınav verdiler.” şeklinde konuştu.

 

“SUSUZ BİR YAZ GEÇİRECEĞİZ”

 

İlçede son günlerde yaşanan içme suyu kesintilerine ilişkin de konuşan Aras, Bodrum’un susuz bir yazın beklediğini söyledi. Su konusunda özenli devranma uyarısında bulunan Başkan Aras,  “Mumcular Barajı’nın doluluk oranı şu anda yüzde 28 seviyesinde. Bir hafta içerisinde bölgesel hatta tüm Yarımada’yı ilgilendiren kesintiler oldu. Bunun sebebi Mumcular Barajı’ndan artık Ağustos itibariyle su alınamayacak olmasıdır. Kuraklık sadece bizim değil ülkemizin problemi. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız kesintinin sebebi Mumcular Barajı’na deplase çalışmalarıdır. Arızalara ait bir çalışma değil. Bu çalışmalar ister istemez ciddi sıkıntılar yarattı. Bodrum Yarımadası aynı zamanda yer altı suları ile de besleniyor. Halihazırda 106 kuyu var ve bu kuyulardan çekilen su seviyesi yüzde 30’lara düşmüş durumda. MUSKİ bunun  için kuyu açmaya çalışıyor. Bir taraftan faklı baraj çalışmaları ile yeni su kaynakları yaratmaya çalışıyor. Ama bu yılın, önümüzdeki yılların en büyük krizinin suda olacağını buradan net bir şekilde okuyabiliyoruz. Su kullanımına özen göstermek zorundayız. Araç yıkama, bahçe sulama, çim sulama hadi havuzu doldurma gibi işlerden uzak durmak zorundayız. Kuyuların düştüğü seviyeyi gördük. Demek ki susuz bir yaz geçireceğiz. Onun için su tasarrufu konusunda çok dikkat etmeliyiz.” diye konuştu.


 “KANALİZASYON VE ARITMA TESİSLERİMİZ BODRUM’UN YÜZDE 46’SINA HİZMET VEREBİLİYOR”

 

Yine geçtiğimiz günlerde gündeme gelen  denize atık suyun bırakıldığı konusu da Başkan Aras'ın gündemindeydi. Ahmet Aras, “Bodrum’un yüzde 46’sına hizmet veren kanalizasyon ve arıtma tesisi var. Bunca yıldır yapılan yatırımlar sadece bunu sağlayabilmiş. Geri kalan yüzde 54’ü arıtma işin nasıl idare ediyor? yüzde 40’a yakını foseptik. Foseptik, çukur kazıp atık suyu oraya vermek. Bu da ciddi çevre sorunlarına yol açıyor. Bir kere yer altı su kaynaklarını kirletiyor ve sivrisinek sorununa neden oluyor. Arıtma tesislerimiz tam kapasite ile çalışırsa sadece 200 bin nüfusa hizmet verebiliyor. Şu andaki nüfusla arıtma tesislerimiz zaman zaman çalışamıyor. Arızalar oluyor, tıkanmalar oluyor. Bunun sebebi de bu. En son Belediye Meydanı’ndaki bir bacadaki tıkanmadan kaynaklanan problem maalesef limanda hiç istemediğimiz görüntülerin oluşmasına yol açtı. Şu anda Bodrum’da yapılan çalışmalarla kanalizasyon ve arıtma tesisleri yüzde 46’dan 91’e çıkacak.” dedi. 

 

“YOLLARI ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPMAK İÇİN BOZDUK”

 

Yarımada’nın birçok noktasındaki yol şikayetleri aldıkalrını ifade eden Aras,  “Yolları altyapı çalışması yapmak için bozduk. Bu kazılar bunun için yapıldı. Bodrum’un yol aksları bellidir. Özellikle sitelere ulaşan yollar Bodrum’un yol aksları sebebiyle alternatifsiz. Hatta en son Akyarlar’da yol açmaya gidip farklı tepkilerle karşılaştık. Ama bu yollar açılacak, bu tesisler yapılacak, bu kanalizasyon şebekesi döşenecek. Bir yerden şikayet geldiğinde ‘hemen gidip kapatalım, kışın yine kazarız’ diyemiyoruz. Ne bu kadar kaynak var ne de bu kadar zaman var. O yüzden burada en önemlisi bir an önce bu işlerin bitirilmesi. Bazı bölgelerde plajları dahi kapatmış durumdayız. Koyunbaba Plajı şu anda kapalı. Yaz boyu kapalı kalacak çünkü orada çalışma var. O çalışma bitmeden bize gün yüzü yok. Bu yüzden bu çalışmalar bölgesel olarak devam edecek.” Aras son oalrak Elektrik dağıtım firmasının enerji hatlarını yer altına alma çalışmalarının Bodrum’un birçok mahallesinde devam ettiğini söyledi.

 

Etiketler : bodrum su