• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 28 Mayıs 2021 12:54

Bodrum Ticaret Odası 44 Yaşında

Bodrum Ticaret Odası 44 Yaşında
Uluslararası Oda olma yolunda faaliyetlerini sürdüren BODTO bölgede sunduğu hizmet ile kalite çıtasını çevresiyle birlikte yükseltmeyi amaçlarken bu doğrultuda projelerine devam ediyor.

Haber Merkezi-  Bodrumlu tüccarların bir araya gelmesiyle 27 Mayıs 1977 tarihinde kurulan Bodrum Ticaret Odası (BODTO) bugün 44. kuruluş yılını kutluyor. Uluslararası Oda olma yolunda faaliyetlerini sürdüren BODTO bölgede sunduğu hizmet ile kalite çıtasını çevresiyle birlikte yükseltmeyi amaçlarken bu doğrultuda projelerine devam ediyor.

voyage otel

Kurulduğu ilk yıllarda 1 personelle 30 üyeye hizmet veren Bodrum Ticaret Odası, bugün yürüttüğü başarılı çalışmalar ve hizmetler sonucunda Bodrum’un ticaret hacminin de gelişmesiyle, 30 çalışanı ile 8.000’e yaklaşan üyeye hizmet veren, kurumsal bir yapıya ulaşmıştır.

Bugüne kadar 5 Yönetim Kurulu Başkanının (Celal Atalay, Mehmet Yıldız, Mehmet Muhsin Gökbel, Ata Aya, Mahmut Serdar Kocadon) ve 7 Meclis Başkanının (Ali Karabak, Ahmet Aykol, Ali Kocaoğlan, Veysel Oktay, Salih Zeki Köylü, Hüseyin Nail Sağat, İlhan Ersan) görev aldığı Bodrum Ticaret Odası, son dönemde yaptığı çalışmalarla birçok ilke imza atmıştır. Bodrum Ticaret Odası çalışmalarıyla 2006 yılında ISO 9001:2018 Kalite Belgesini alan Muğla’daki ilk Oda olurken, Mayıs 2007 yılında TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında gereklilikleri yerine getiren Akredite Oda ünvanını almaya hak kazanmıştır. Kalite çalışmaları Prof. Dr. Fuat Önder’in Odaya Genel Sekreter olarak atanması ile daha da üst seviyeye taşınmıştır. 2020 yılında BODTO bölgede Güvenli hizmet Belgesi alan ilk Oda olmuştur. Kalite belgelerini başarılı şekilde devam ettiren BODTO, Bodrum ve Bölgemizin ticari, sosyo-ekonomik yaşamının planlanması ve sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Kurulduğu günden bugüne birçok kamusal fayda sağlayan, üye hakları ve yörenin refahı için çalışmalar yapan BODTO, 2005 yılından beri 10 tanesi mali destekli olmak üzere 28 proje geliştirdi ve Bodrum’da en fazla proje desteği alan kurum oldu. , 2009’dan bu yana ise 254 eğitim ile 13.600 kişiye eğitim hizmeti verdi. 2005 yılından beri ise 2.050 üniversite öğrencisine burs vermektedir.

BODTO Başkanından Kutlama Mesajı

BODTO’nun kuruluş yıl dönümü kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bodrum’un artan ekonomik hareketliliği ile BODTO, daha kaliteli bir kurumsal hizmet verebilmek amacıyla, 18 Eylül 2017'de Konacık Mahallesinde bulunan yeni hizmet binasına taşınarak hizmetlerine kalite çıtasını yükselterek devam etmektedir. Bu geçen süre, 44 yıl, bir kurum açısından tarihe, Bodrum’un büyüyen ekonomisine tanıklık etmek demek. 2018 yılında hazırladığımız Stratejik Planımızla Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlanıyoruz. Planımızda ana hedefimiz "Sürdürülebilirlik" olmuştur. Bodrum Ticaret Odası çatısı altında Bodrum ekonomisine katkı veren tüm çalışanlarımıza geçmiş dönemlerde görev almış başta Meclis başkanlarımız olmak üzere, Yönetim Kurulu Başkanlarımıza, Yönetim Kurullarımıza, Meclis Üyelerimize, Komite Üyelerimize, üye işletmelerimize teşekkür ederiz. Daha nice yıllar Bodrum Ticaret Odası, Bodrum ekonomisine ve üyelerine hizmet etmeye devam edecek, yerel ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayacaktır.”