• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 07 Temmuz 2023 12:50

Bodrum Sanat ve Antika Fuarı, renkli görüntülerle açıldı

Bodrum Sanat ve Antika Fuarı, renkli görüntülerle açıldı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 5. kez açılan 'Bodrum Sanat ve Antika Fuarı' Vellux Yalıkavak'ın sponsorluğunda yüzlerce sanatçı ve binlerce eseri sanatseverlerle buluşturdu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 5'inci kez düzenlenen 'Bodrum Sanat ve Antika Fuarı', Vellux Yalıkavak'ın katkılarıyla Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde açıldı.

voyage otel

 

ÜÇ SAAT İÇERİSİNDE 3 BİN SANaTSEVER GEZDİ

 

DEMOS Fuarcılık tarafından düzenlenen ve yaklaşık 30 galeri, 20 antikacı, yurt içi ve yurtdışından 300 sanatçı, koleksiyonerler ve binlerce eserin yer aldığı fuarın açılışında izdiham yaşandı. Fuarı üç saat içerisnde yaklaşık 3 bin sanatsever gezdi, sanatçılarla buluştu. 

 

 

Açılışta konuşan fuarın organizatörü Dedim Pekdemir dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını Bodrum'da sanatseverlerle iki edisyonda bir araya getirmeyi hedeflediklerni dile getirdi. Pekdemir, ilk bölümün 7 Temmuz - 9 Temmuz 2023 ikinci bölümün ise 24 Ağustos – 27 Ağustos 2023 tarihlerinde sanatseverler ve antikaseverler ile buluşacağını belirterek, “Geleneksel hale gelen fuara olan ilginin büyük olması bizi çok mutlu etti. Fuarda klasik, modern ve çağdaş sanatçıların resim, heykel ve enstalasyon çalışmalarının yanı sıra plastik ve görsel sanatlara ilişkin üretim ve canlı performanslar da yer alacak” dedi.

 

FUARIN EN GENÇ SANATÇISI 6 YAŞINDA

 

Fuarın 'en genç santçısı' ünvanını İstanbul’dan sergiye üç eseri ile katılan 6 yaşındaki Monika Kaya oldu. Ukraynalı annesi Leyla Kaya ile birlikte sergiye katılan ve akrilik boya ile yaptığı Atatürk, çocuklar ve doğa konulu üç eseri ile fuarın en çok ilgi çeken sanatçısı oldu. 3 yaşından beri resim çizen Monika Kaya’nın eserleri büyük beğeni kazandı.