• raşit emir süer
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 24 Mayıs 2023 11:10

Bodrum Sağlık Vakfı “Beyaz Geceye” hazırlanıyor

Bodrum Sağlık Vakfı “Beyaz Geceye” hazırlanıyor
Balaban vakfın ve Beyaz Gece’nin önemine değindiği konuşmasında; vakfın 27 yıldır Bodrum’un en büyük sivil toplum projesi olduğunu söyledi.

13 Haziran’da bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek, sevginin, dayanışmanın, birlik olmanın gecesi olan Beyaz Gece öncesi Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu tarafından Bodrum Mandalin’de bir basın toplantısı düzenlendi. 

voyage otel

 

Basın toplantısı Vakıf Başkanı Numan Balaban’ın açılış konuşması ile başladı. Balaban vakfın ve Beyaz Gece’nin önemine değindiği konuşmasında; vakfın 27 yıldır Bodrum’un en büyük sivil toplum projesi olduğunu vurgulayarak, bu etkinlikten elde edilecek gelirin tamamının vakıftaki öğrencilerin eğitim ve rehabilitasyonunda kullanılacağını belirtti. 

 

Vakfımızı ziyaret edip hizmetlerimizi yakından tanıyın

 

Vakfın doğru yönetim şekli, şeffaflığı ve güvenirliği ile Türkiye’de alanında rol model niteliği taşımakta olduğunu belirten Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban sözlerine şöyle devam etti “Vakfımızda çalışan personel sayısı 30 kişiye ulaştı. 8 özel eğitim alan öğretmeni, 6 fizyoterapistimiz ile özel gereksinimli bireylerimizin eğitim ve rehabilitasyonunu sağlamaktayız. Bodrum Belediyesinden alınan ruhsat ile hizmete geçirdiğimiz fizyoterapi danışmanlık birimimizde tüm Bodrum halkına da fizyoterapi ve klinik pilates hizmeti veriyoruz. Bu özelliği ile yarımadadaki özel hastanelerde olmayan büyük bir kadroya sahibiz.  Vakfımızı her ne kadar sizlere tanıtmaya çalışsak da kifayetsiz kalır. Bizleri ziyaret edip tanıyarak hem daha iyi anlayacağınıza hem de enerjiniz ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize motivasyon sağlayacağınıza inanıyorum.”  dedi. 

 

Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban sözlerini şöyle sonlandırdı. “ Bu vakıf Bodrum halkının bize emanetidir. Tamamen gönüllülük esasıyla yönetilen vakfımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Vakfımızı ziyaret edip hizmetlerimizi yerinde inceleyin. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Beyaz Geceye yönetim kurulu ve gönüllülerimizden oluşan çok güzel bir komite ile hazırlanıyoruz. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da gelen konularımızı birbirinden renkli çeşitli sürprizler bekliyor. ” 

 

“Beyaz Gece” birlik olmanın ve dayanışmanın sesidir 

 

Yönetim Kurulu Üyesi Ülker İnan’ın konuşması ile devam eden toplantıda İnan; vakıfta uygulanmaya başlanan Schroth/ Skolyoz tedavisinin Bodrum için çok önemli ve kıymetli olduğunun altını çizerek Fizyoterapist ve Schroth Terapisti Ferdi Doğan ile bu hizmeti sunduklarını kaydetti. 
Yönetim Kurulu Üyesi Ülker İnan, Beyaz Gece’nin vakıf ve vakıfta eğitim gören öğrenciler için önemini şu cümlelerle açıkladı “Beyaz Gece sevginin, birlik olmanın ve dayanışmanın gecesidir. Amacımız vakıf dostlarımızla bu özel gecede bir araya gelerek, birlik olmanın ve dayanışmanın gücünü hissetmek. Beyazlar içerisinde katılacağımız gecede her birimiz koşulsuz sevgiyi, dayanışmayı ve saflığı yaşayacağız.”

 

Öğrencilerimize Ücretsiz Ulaşım İmkanı Sağlıyoruz

 

Vakıf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Algül ise, vakfın hizmetlerine yönelik yaptığı konuşmasında, özel gereksinimli bireylere ve ailelerinin vakfa ulaşmasında ücretsiz servis imkanı sağlandığının, vakıf rehabilitasyon ve atölye çalışmaları ile her bireyin tüm gününü aktif geçirebilecekleri alan oluşturduklarını dile getirdi. 

 

Bodrum’da yaz “Beyaz Gece” ile başlar 

 

Vakıf Genel Kurul Üyesi ve Beyaz Gece mekan sponsoru Atilla Serttaş, Beyaz Gece’nin Bodrum’da yaza merhaba konsepti ile örtüşen bir etkinlik haline geldiğini, geceye ülke çapında cemiyet, sanat, siyaset ve ekonomi alanlarındaki ünlü isimlerin katılımıyla özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanmasında her kesimden insanın elini taşın altına koyduğunu kaydetti. Serttaş açıklamasını ““Vakfa gelir sağlamak adına 15 yıl boyunca çeşitli geceler düzenledik. Bu organizasyona son üç yıldır “Beyaz Gece” ismini verdik ve katılımcılardan geceye özel beyaz giyinmelerini istedik. Bu geceye katılıp vakfa destek vermek isteyen katılımcılar için biletler hazırladık. Katılımcılarımız bu biletlerle katılacakları “Beyaz Gece” de gönüllerince eğlenirken sponsorların kendi özel mutfaklarından sunumlarını gerçekleştirecekleri birbirinden özel yiyecek ve içeceği tadacaklar. 13 Haziran’da Yalıkavak Mandalin’de gerçekleşecek, renkli sürprizlerle dolu bu gecede tüm vakıf dostlarımızı birlik olmaya, sevginin gücünü birlikte hissetmeye davet ediyoruz.” diyerek sonlandırdı.