• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Nisan 2022 11:14

Bodrum Rally’si yarın start alıyor

Bodrum Rally’si yarın start alıyor
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) takvimi kapsamında organize edilen Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası açılış yarışı olan Bodrum Rallisi yarın sabah 67 otomobil ve 134 sporcunun katılım ile start alacak.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ikinci kez düzenlenen 2022 TOSFED Ralli Kupası'nın da ilk yarışı olan organizasyon 16-17 nisan 2022 tarihlerinde Bodrum Yarımadası asfalt ve toprak parkurunda gerçekleştirilecek. 67 otomobilde 134 sporcunun katılacağı ve yarın sabah Yokuşbaşı Mahallesi’nden startı verilecek ralli öncesinde usta pilotlar otomobil sporları hayranları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya  Castrol Ford Team Türkiye ekibinden 2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam, Castrol Ford Team Türkiye ekibinden 2014-2015-2019 Türkiye Ralli Şampiyonu Murat Bostancı ve GP Garage My Team ekibinden 2011 Türkiye Otokros K5 Şampiyonu Erkan Güral katıldı.

voyage otel

 

YARIM ASIRDIR YARIŞIYORUM BODRUM BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR YER

 

Anne tarafından Bodrumlu olduğunu, gençliğinin ve çocukluğunun Bodrum’da geçtiğini belirten Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Kemal Gamgam "Bodrum benim için çok özel. Bu sene de yine Ford Castrol takımı ile birlikte yarışmaya geldim. Aşağı yukarı 45 senedir yarışıyorum. Yarışmaya da devam edeceğim. Yarım asırdır yarışıyorum. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Bütün yöneticilere, burayı hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

TURİZM SEZONU AÇILIŞINA RENK GETİRECEK

 

GP Garage My Team ekibinden Erkan Güral  "Geçen sene asfalt etaplarda yarışmıştık. Çok keyif aldık, çok güzeldi. Bu sene toprak olması açıkçası sürpriz oldu ve çok da keyif aldım. Tabii yarışın içerisinde her şey var. Yağmuru var, karı var, sisi var, toprağı var, kırıcı olan var. Önemli değil. Biz hepsinden keyif alıyoruz. Tabii Bodrum Yarımadası'nın tamamını kapsayacak olmasından dolayı bence son derece keyifli ve güzel geçeceğine inanıyorum. Yarın çalışmamızda da buna tanıklık edeceğiz. Önemli olan şu turizm sezonunun öncesinde gerçekten turizm sezonunun açılmasına ithafen gibi bir yarış oldu tarih itibariyle." İfadelerini kullandı.

 

GELECEĞE HAZIRLANAN 20 GENÇ PİLOT YARIŞACAK


Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı " Ben bu sene yarışmıyor olsam da 20 tane pilotu temsilen konuşuyorum. Öncelikli olarak aslında genç pilotları destekleyen, onlar için var olan bir takımız. Umarım herkes için keyifli bir yarış olur. Bizim için hazırlanması epey zor bir yarış oldu. Çünkü 20 pilota antrenmanlar, araç hazırlıkları ve sezonun uzun bir arasından sonra tekrardan hazırlanıyor olmak gerçekten çok zamanımızı aldı ama iyi de hazırlandık. Yanlış hatırlamıyorsam en son 1991 veya 92’de toprak etaplarda koşuldu bu yarış. Aradan 30 yıla yakın zaman geçti. Bizim genç pilotlarımızla hedefimiz hep yurtdışına çıkmak ama bence bu organizasyonun da bu kalitede yapılan bir organizasyonun bir sonraki hedefi Türkiye Şampiyonasının dışında hem Avrupa hem Dünya Şampiyonası olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten sahiplenilen ve iyi bir organizasyon var ortada. Temennimiz aslında bu yarışı bir günde uluslararası bir şampiyonanın ayağı olarak koşmak." İfadelerini kullandı. Toplantı usta pilotlara yönetilen sorularla devam etti.