• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Mart 2024 10:31

Bodrum Mozaiği Kars İftarında Buluştu

Bodrum Mozaiği Kars İftarında Buluştu
Bodrum Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde Karslıları ve Kars dostlarını Müsgebi Düğün Salonunda ağırladı

Yoğun katılım olan Bodrum Karslılar Derneği iftar yemeğinde Dernek Başkanı Kasım Aydın, Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız ve yöneticilerden Seyfi Beğtaş, Neşe Aydın, Delal Kılıç ve Ramazan İpek konuklarını ağırladı. Program, Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın ve ilçe yönetimi, DEM Parti Bodrum İlçe Başkanları Ersin Yaşar ve Hülya Bayar ve DEM Parti Bodrum Belediye Eş Başkanları Mehmet Polat ve Zühal Macit, TİP Bodrum Belediye Başkan Adayı Özgül Tuzcu, Bodrum Vanlılar Derneği Başkanı İshak Kalkanlı ve Yönetimi, bölge iş insanlarından Mehmet Aşura ve siyasi parti temsilcileriyle beraber çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

voyage otel

Dernek Başkanı Kasım Aydın konuşmasında "Geleneksel ikinci iftar yemeğimizi yapmaktayız, ilkini derneğimizde vermiştik ve ikincisini bugün burada yoğun katılım ile gerçekleştiriyoruz, Ramazan Ayı bereket ve paylaşma ayıdır, biz ise burada Ramazan'ın maneviyatını hemşehrilerimizle, dostlarımızla, Bodrumlularla paylaşmak istedik. Bugün burada bir iftar yemeğinden ziyade bir dayanışma kültürünü birlikteliklik zemininde birarada olduk. Birlikteliğimiz bize gurur ve güç veriyor. Bu atmosfer bundan sonrası için yapacağımız etkinliklerde yol gösterici olacaktır, özellikle yakın süreçte bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştireceğiz, emeği geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

 


Bodrum Karslılar Derneği Başkan Yardımcı Mehmet Yıldız ise tablo karşısında mutlu olduklarını ifade ederek, "bugün buradaki birlikteliğimiz ciddi bir emeğin karşılığıdır, birarada olmak dayanışmayı örgütlemek adına uzun soluklu bir mücadele verdik, son iki senedir kurumsallaşma adına dernek bünyesinde biraraya geldik, bu örgütlü yapımız ile daha güçlü, daha üretken bir konuma geldik. Hemşehrilerimizle daha sık biraraya gelme fırsatını yakaladık, kentimizin sosyal ve kültürel alanında gerek soru gerekse katkı anlamında daha derli toplu konumdayız.
Şeffaf bi sivil toplum anlayışının gelişmesi için katkıda bulunacağız, katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi.