• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 30 Eylül 2021 18:24

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Yeniden Arif Yılmaz Oldu!

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Yeniden Arif Yılmaz Oldu!
Bodrum Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Arif Yılmaz, yeniden başkanlığa seçildi.

Bodrum Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Arif Yılmaz, yeniden başkanlığa seçildi.

Kent Konseyinin seçimli olağan genel kurulu, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz kürsüye geldi. Yılmaz, “Kent Konseyi’nin en büyük organı şu an burada bulunan genel kuruldur. Başka bir görevi temsilidir. Yürütme kurulumuz kolaylaştırıcıdır. Sizler kasabanın sorunlarıyla ilgili ne kadar çalışma grupları, meclisler oluşturursanız biz o kadar başarılı oluruz. Bize yasalarla çok güzel olanaklar sağlanmış, yine bütçemiz sağlanmış, çalışma ortamı verilmiş. Biz bu imkanlarla sorunlarımızı toplu olarak çözemezsek, o hemşerilik ruhumuzu yaşatamazsak sızlanmaya hiç hakkımız yok. Demokrasi diyoruz ama demokrasinin kendi içimizde yaşaması lazım. Ben bu dönemde çalışan meclislerin ve çalışma gruplarının neler başardığını ne mücadeleler verdiğini çok yakinen izledim, çok hoşuma gitti. Safları sıklaştıralım, her dernek, her kuruluş, kendi spesifik konusu hakkında bir şeyler katmak ister, bu doğal. Ama asıl olan bu önceliklerimizi genel kurulumuza getirirsek, kasabanın geneli bunu kabul ederse, hangi projeler öncelikli olsun diye onları ikna edersek, o şekilde projeleri uygulamaya çalışırsak çok daha başarılı oluruz” diye konuştu. 

voyage otel

 

Başkanlığı döneminde sistemin nasıl çalışacağı konusunda dersler çıkarttıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Üretilen önerileri genel kurulda tartışırız. Genel kabul görürse de belediye meclisine öncelikli olarak sunma hakkımız var” dedi. 

 

Divan heyeti seçimi ve yürütme kurulu, meclisler ve çalışma gruplarının faaliyet raporlarını okunması sonrası seçime geçildi. Seçimde tek aday olan Arif Yılmaz, açık oylama ile yeniden başkan seçildi. Daha sonra Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin seçiminin yapılmasına geçildi.