• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Mart 2024 11:05

Bodrum Kadın Platformu, Aras'ın eşitlik anlayışına tepki gösterdi

Bodrum Kadın Platformu, Aras'ın eşitlik anlayışına tepki gösterdi
Bodrum Kadın Platformu "Yerel Yönetimlerde Sözde Katılımcılık" başlığı altında, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras'ın Eşitlik Anlayışına Dair Eleştirilerde bulunduğu bir basın açıklaması yaptı

Bodrum Kadın Platformu yaptığı basın açıklamasında Aras'ın kendi söylemlerini yerine getirmediğinden ve eşitlik kavramlarının söylemde kaldığını belirtti.

voyage otel

 

 Aras'ın yaptığı açıklamaların yalnızca bir kadın örgütüen yönelik faaliyetler olduğunu belirtilen açıklamada, "Bodrum Kadın Platformu olarak, Ahmet Aras'ın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde, TV100'deki Okan Bayülgen'le yaptığı açıklamaları ve Bodrum Belediye Başkanlığı dönemindeki uygulamalarını dikkatle inceledik. Okan Bayülgen söyleşinde Aras'ın, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'ne kadın politikalarını belirleme yetkisi verdiğini, talep edildiğinde kadın müdürlüğü kurduğunu, müdürleri ve psikologları görevden aldığını söylemesi, yerel yönetimlerdeki sözde katılımcılığın ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının yüzeysel uygulanışının çarpıcı bir örneğidir. Bu açıklamalar, yalnızca bir kadın örgütünün taleplerinin hızla yerine getirildiğini göstermekle kalmaz, aynı zamanda Aras'ın, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın politikaları konusunda derinlemesine ve samimi bir anlayıştan yoksun olduğunu da ortaya koyar. !  Gerçek anlamda toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların güçlendirilmesine ulaşmak, sadece belirli talepleri karşılamaktan çok daha fazlasını gerektirir. Dahası, Bodrum Kadın Platformu'nun, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nda temsil edilme talebinin reddedilmesi, Aras'ın ve yönetiminin, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesindeki çeşitli sesleri ve fikirleri ne kadar ciddiye aldığını da sorgulamamıza neden oluyor. Bu reddedilme, Aras'ın yalnızca belirli gruplarla çalışma eğiliminde olduğunu ve geniş , kapsayıcı bir katılımcılığı destekleme konusunda isteksiz olduğunu gösterir. Muğla gibi büyük bir kentin büyükşehir belediye başkanı olmak isteyen bir adayın, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bu yüzeysel ve dar görüşlü yaklaşımı kabul edilemezdir. " denildi.

 

 

Metinde, " Yerel yönetimlerin  gerçek anlamda katılımcılığı ve çeşitliliği teşvik etmek, tüm sesleri dinlemek ve politikaları buna göre şekillendirmesi gerekir. Ahmet Aras'ın söylemleri ve uygulamaları, sadece Bodrum için değil, Muğla Büyükşehir Belediyesi için de önemli bir uyarı niteliğindedir. Muğla'nın ve onun tüm ilçelerinin, tüm kadınların seslerini duyan, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışına ihtiyacı var" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Toplumsal niteikteki taleplerin eşit bir mesafede değerlendirilmesi vyrgusu yapılarak, "Bodrum Kadın Platformu olarak, Ahmet Aras ve potansiyel yönetimini, sadece belli grupların taleplerine değil, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve taleplerine duyarlı, geniş kapsamlı politikalar geliştirmeye ve uygulamaya davet ediyoruz. Muğla ve tüm ilçeleri, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece bir slogan olmadığı, kadınların gerçekten güçlendirildiği ve tüm toplum kesimlerinin eşit olarak temsil edildiği bir yönetim anlayışını hak ediyor. Ahmet Aras'ın ve yönetiminin, bu önemli sorumluluğu yerine getirip getiremeyeceği, Muğla'nın geleceği için belirleyici olacaktır.Kamuoyuna duyurulur." açıklamasına yer verildi.