• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 29 Ocak 2024 15:26

"Bodrum halkı bu dayatmayı kabul etmeyecek"

Bodrum Belediye Başkanlığı için 23 aday adayının bulunduğu CHP'de, başkanlığa adaylık başvurusu bulunmayan iki ismin apar topar Ankara'ya çağrılması diğer aday adayları arasında tepkilere neden oldu.

voyage otel


Ankara siyaset kulislerinden sızan son bilgilere göre belediye meclis üyesi Tamer Mandalinci ile belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu bulunan, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan Ankara’ya çağırıldı. Daha önce başvurusu bulunan 23 aday adaylarından bazıları bu gelişmeye tepki gösterdi. 

 

Özdoğan'ın belediyecilik konusunda bir tecrübesinin olmaması bir handikap olarak görülürken, CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Özay Kartal ise tepkisini sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu sözlerle ifade etti:  “CHP'nin 23 aday adayı dışındaki bir ismin Bodrum Belediye Başkanlığı'na atanmasının, CHP'nin ne kuruluş felsefesine ne ilkelerine ne de demokrasinin en temel kaidelerine uygun bir yöntem olmayacağını bildirmek isterim.

Bodrum halkı bu dayatmayı kabul etmeyecektir.

Partimize başvurusunu yapmış ve yaklaşık 2 aydır Bodrum kamuoyu önünde kendini ve projelerini anlatan aday adaylarından birini ya da ön seçimle belirleyeceği bir adayı Bodrum halkının huzuruna aday olarak çıkaracağına inanmak istiyorum.

Saygılarımla”

CHP'nin Bodrum da dahil diğer adaylarını 1 Şubat perşembe günü açıklaması bekleniyor.