• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Ekim 2023 14:58

Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Anadolu'yu turladı

Bodrum Fenerbahçeliler Derneği  Anadolu'yu turladı
Bodrum Fenerbahçeliler Derneği üyeleri aileleri ile birlikte hafta sonunu Güney Doğu Anadolu’nun tarihi ve turistik yerlerinde geçirdiler .

Tüm acıların şenlikler kadar hoşgörüyle karşılandığı, havasında dünyanın en eski masallarının solunduğu ve her nefeste yeryüzüne hüznün estetiği üflenen baş döndürücü bir cümbüş olan Mezopotamya'yı profesyonel rehber Fatih Kaya eşliğinde gezdiler.

voyage otel

 

İlk gün Diyarbakır'ın tarihi mekanları; Dört Ayaklı Minare, Ongözlü Köprü ve Ulu Camii'ye giden dernek üyeleri ikinci günde dünyaca ünlü Mardin'e geçerek burada iki gün süresince tarihi Kasımiye Medresesi, Eski Mardin, Süryani Köyü, Dara Antik Kenti, yeraltı zindanı ve Mor Gabriel Kilisesi'ni ziyaret ettiler. Dünyaca ünlü lezzetleri tadarak bölgenin yöresel eğlenceleriyle keyif dolu anlar yaşadılar. Bir sonraki gün Midyat'a geçen aileler Telkariciler Çarşısı ve bölgenin tarihi hanlarını gezdiler. Dördüncü günde ise Hasankeyf ve Batman'a ziyaretleriyle gezilerini sonlandırarak Bodrum'a döndüler.

 

Bodrum Fenerbahçeliler Derneği başkanı Mert Sayın; "Bu geziye üyelerimizin bir kısmı aileleri ve çocuklarıyla katıldılar. Bu tip gezileri pandemi öncesi ve sonrasında sık sık yapmıştık; kış ve ilkbahar aylarında da yeni yerlere gitmeyi planlıyoruz. Dernek üyelerimiz ve aileleri her zaman iç içedir, bu tip faaliyetler ve etkinliklerle dernek yapımızı ve gücümüzü her zaman daha iyi yerlere götürmekte." dedi. Bir sonraki birlikteliğin cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim Pazar günü tüm dernek üyeleri ile birlikte büyük bir kahvaltı organizasyonu ile başlayıp akşam fener alayına katılarak bu özel güne yakışır şekilde kutlanacağı müjdesini de verdi.