• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 01 Nisan 2022 10:36

Bodrum Expo Yapı Dekorasyon Fuarı Ziyarete Açıldı

Bodrum Expo Yapı Dekorasyon Fuarı Ziyarete Açıldı
Yapı Dekorasyon Fuarı, yapı, inşaat, dekorasyon ve gayrimenkul sektöründe öne çıkan üretici ve tedarikçilerinin buluşma noktası oldu.

Yapı Dekorasyon Fuarı, yapı, inşaat, dekorasyon ve gayrimenkul sektöründe öne çıkan üretici ve tedarikçilerinin buluşma noktası oldu. 40’a yakın firmanın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Fuarda, mutfak, banyo ve kapı imalatlarıyla adından söz ettiren The More dikkatleri üzerine çekti. The Mor, çok yakın zamanda Bodrum’daki showroom ile konuklarını ağırlayacak

voyage otel

 

EKONOMİ SERVİSİ - Ege Bölgesi’nin en büyüğü, yapı sektörünün en önemli platformu olan Bodrum Concept Expo 2022 2. Yapı-Dekorasyon, Mimarlık ve Gayrimenkul Fuarı, Herodot Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Fuarın açılışı 60’ın üzerinde marka tanıtımı ve 40’a yakın firmanın katılımıyla Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Açılış İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya ve fuara katılan firmaların sahiplerinin kurdele kesmesiyle gerçekleştirildi.

 

SEKTÖRÜN YOL HARİTASI ORTAYA KONULACAK

 

Türkiye ekonomisine yön veren sektörler için önemli fuarlar düzenleyen İDEAL FUARCILIK, her yıl binlerce yatırımcı ve iş ortaklarını bir araya getiriyor. Türkiye’nin yurt dışına hizmet ihraç ettiği en önemli sektörlerden olan yapı ve inşaat için ise bir birinden değerli markaların buluşmasına sahne olan Bodrum Expo 2. Yapı Dekorasyon Mimarlık ve Gayrimenkul Fuarı 4 gün sürecek. Fuar boyunca ülkenin farklı şehirlerinden gelen katılımcı ve ziyaretçiler sektörün nabzını tutacak.

 

 

Fuar açılışında konuşan İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu başkanı Recep Karakaya, "Bizim İdeal Fuar olarak Bodrum’da düzenlediğimiz bu ikinci fuarımız. 2022 yılında fuarların da daha da devamı gelecek. Temmuz ayı içerisinde kamp, karavan, tekne ve doğa sporları fuarlarımız olacak. Sonrasında evcil hayvan bakım ve aksesuarları fuarlarımız olacak. Yıl sonu tekrar mevcut fuarımızın üçüncü fuarını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

 

 

Bodrum’daki ticari potansiyeline dikkat çeken Karakaya “Bodrum’da inşaat ve yapı sektörünün büyüdüğünü gördük. Bu sektöre talep çok fazla. Fuara katılan firmaların çoğu Bodrum piyasasına girmeyi hedefliyor. Bizim gözlemimiz bu yönde. Çünkü Bodrum’da bu ticari potansiyeli barındırıyor” diye konuştu.  

 

Bodrum’un önemli markalarından olan Sempati Mobilya da fuara katıldı. Kendine has ürün ve dizaynı ile dikkatleri çeken Sempati Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kısaoğlu, fuarı değerlendirdi. Heyecanlı olduklarını belirten Kısaoğlu, "Mobilya anlamında ve gayrimenkul anlamında firmamızı buraya taşıdık. Amacımız durağan piyasada sezona girerken piyasanın hareketlenmesi adına Bodrum Yarımadası'ndaki firmalara ürünlerimizi teşhir etmek, ekonomiye katkıda bulunmak. Sezonun iyi geçeceğini umuyoruz. Hevesliyiz, heyecanlıyız. Bodrum için iyi günlerin geleceğini düşünüyoruz." İfadelerini kullandı.

 

İstanbul’dan Fuara katılan Ercanoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ercan, yaptığı değerlendirmede Bodrum’da inşaat ve yapı sektörüne dair bir potansiyelin olduğuna vurgu yaptı. Bodrum’a olan talebi değerlendiren Ercan, “Buradaki amacımız Bodrum’da yatırım faaliyetinde bulunmak. Daha öncede yine Bodrum’da projelerimiz oldu. Şimdi yerleşebilir miyiz? Diyerek buradaki yerimizi aldık. Bodrum’a olan talep ise pandemi başında başladı. Özellikle İstanbul’dan ciddi talepler var Bodrum’da. Bizlerde bunun farkındayız. Bodrum’da yükselen kira ve ev fiyatlarındaki yükseliş düşmeyecektir. Ekonomik gelişmeler bunu gösteriyor. Yurt dışında da ciddi talepler var Bodrum’a. 12 aylık yaşanabilir olması cazip kılmakta Bodrum’u. Taleplerin artışı kira ve ev fiyatlarındaki yükselişi düşürmez ancak beli bir noktada sabit tutabilir” ifadelerini kullandı.  

 

Sempati Mobilya Genel Müdürü Erdem Kısaoğlu,  fuarın Bodrum ekonomisine büyük avantaj sağlayacağını söyledi. Kısaoğlu, "Pandemi nedeniyle dünyada ekonomik iniş ve çıkışlar oldu. Bazı dengeler değişti. Bu pandemi nedeniyle Bodruma talep artı. Ciddi talepler oldu tabi. Bu talep işlerimize yansıdı ve ciddi ilerlemeler yaşadık. Talep doğrultusunda Gayrimenkul sektörüne yönelmeler olunca alım ve satışlar arttı. Buna bağlı olarak mobilyaya olan talep arttı. Bu durum işlerimizi olumlu etkiledi. Yani mevcut ekonomik durumda Bodrum hep haraketli oldu. Ticari işletmeler iyi rakamlar kazandı. Güzel bir haraketlilik var. Turizm sezonu öncesi için böyle bir havanın olması bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

 

B48 Proje Yönetim kurulu Başkanı M. Zeki Karabaş, plansız yapılaşmaya dikkat çekti. Karabaş, “Bodrum’daki kira artışlarının nedeni yetersiz bir konutlaşma olarak görmekteyiz. Ama plansız bir yerleşme nedeniyle yükseliş oldu. Bodrum değil Türkiye’nin tamamı ranta kurban edilmiş durumda. Ülkeyi ayakta tutan inşaat sektörüdür. Bu anlamıyla bütüncül bir yapıya bir planlamaya ihtiyaç vardır. Bodrum’a ayrı Marmaris’e ayrı veya başka bir şehre ayrı plan olmaz. Doğru plan yapılmadığı zaman kaçak ve düzensiz yapılaşma başlar. Konut sıkıntısı yaşanır ve artışların da önüne geçemezsiniz. Bu fuar bu yönüyle önemli. Sektörün profesyonelleri bir arada ve çözümler geliştireceklerdir” diye konuştu.

 

 

Blau Grün Firmasından Ferhat Yıldızbaş, ise Bodrum’daki mevut artışların önlenemeyeceğini söyledi. Kira ve ev fiyatlarında yaşanan artışın yapı malzemelerinden kaynaklandığını ifade eden Kızıltaş,” Demir, çimento gibi maddelerin sürekli artıyor. Geçtiğimiz sen 17 tl aldığımız çimentoyu şimdi  86 liralık bir maliyeti var. Artışın asıl nedeni artan maliyetlerdir. Arsa fiyatları da çok yüksek ve bunun da etkisi var. Ciddi bir planlamanın yapılması lazım. Her şeyden önce Bodrumluların Bodrum’a sahip çıkması lazım. Başka bir Bodrum yok. Korumaya yönelik adımların atılması lazım.” Dedi.

 

 

SİZİ ANLATAN İÇ MEKAN TASARIMLARI THE MOR FARKIYLA İLE HAYAT BULUYOR

 

40’ten fazla firmanın yer aldığı fuarda ilgi çeken firmaların başında The More geliyor.  Aydın Efeler’deki 17.000 metrekarelik kapalı alana sahip fabrikasında, tam otomasyon ve CNC makine parkuru ile mutfak, banyo, kapı, aksesuar ve dekorasyon ürünlerinde fark yaratan  The Mor fuar alanındaki yerini alarak Bodrumlulara müjdeli haberi de vermiş oldu. The Mor, çok yakın zamanda Bodrum’da kendi showroom ile konuklarını ağırlayacak.

 

Mutfak, banyo, kapı ve vestiyer ürünlerinin üretimini tek çatı altında toplayan, daha fazla hizmet daha fazla ürün sunan tek lider marka olan The More, Konacık Mahallesi’nde hizmete olacaktır. (Eski Tekzen’in yerinde)

 

 

KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLİR MUTFAK VE BANYOLAR

 

The More, lansmanını ilk kez 2019’da UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda gerçekleştirmiş ve sektöre büyük bir ses, yeni bir soluk getirmeyi başarmıştır. The More markasının hali hazırda Aydın, İzmir ve Kuşadası’nda 3 büyük fabrika mağazası bulunurken, aynı zamanda Bodrum, Manisa, Beylikdüzü, Erenköy, Datça, Marmaris, Karşıyaka, Çeşme, Erzincan ve Didim’de bayileri bulunmaktadır. Markanın yurt dışında Fransa, Almanya, Gürcistan, İsviçre ve Romanya’da mevcut satış noktaları bulunmaktadır.  Ayrıca yurt dışı satış referansları olarak Yunanistan, Dubai, Kenya, Kanada, Katar ve Azerbaycan’da projeler sonuçlandırmıştır. The More, hizmet verdiği mutfak, banyo ve kapı sektöründe; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylanan Türkiye genelindeki ilk Ar-Ge merkezini kurmuştur. Araştırmacı, teknisyen ve destek personelleri ile tam zamanlı ve yarı zamanlı olarak 26 Ar-Ge Merkezi çalışanıyla yenilikçi fikirler sunmayı, sektöre ve firmaya kazanımlar sağlamayı amaçlamaktadır. Önümüzdeki süreçte The More markasının en büyük hedeflerinden biri yurt içi ve yurt dışı bayileşme çalışmalarını yoğunlaştırarak daha fazla bölgeye, daha fazla kullanıcıya ulaşmak; The More’un kişiselleştirilebilir Mutfak, Banyo, Kapı ve Dekorasyon ürünlerini, ortaya koyduğu vizyonla birlikte çok daha fazla mekâna taşımaktır.

 

 

 

ZENGİN YELPAZE 

 
Fuarda yer alacak olan başlıca ürün grupları ise şöyle: Borular ve Yardımcı Ekipman • Çevre Düzenleme, Peyzaj, Bahçe Düzenleme • Duvar Blokları ve Elemanları • Isıtma – Havalandırma – İklimlendirme • Tesisat Ekipmanları • Havuz ve Havuz Ekipmanları ve Kimayasalları • Arıtma Sistemleri • Beton – Donatı ve Ekipmanları •Asma Tavan Sistemleri ve Aksesuarları • Banyo ve Mutfak Donanımları • Bina İçi, Donanım, Mobilya, Kapı ve Aksesuarları • Bitirme Elemanları • Bölme Duvarlar • Döşeme Kaplamaları ve Ekipmanı • Duvar Kaplamaları ve Ekipmanı • Perde, Döşemelik Kumaş- Halı – Kilim • Merdivenler • Saunalar ve Yüzme Havuzları • Tasarım Hizmetleri • İç Kapılar • Zemin Malzemeleri • Bahçe Mobilyaları • Ev Mobilyaları • Dekorasyon Ürünleri ve Aksesuarlar • Beyaz Eşya ve Ankastre • İş Makinaları • Nalburiye ve El Aletleri • Beton – Donatı ve Ekipmanı • Boya – Vernik ve Tamamlayıcı Ürünler • Cephe Kaplamaları • Çatı Kaplamaları • Hazır Harç ve Sıva • Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımı • Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcılar, Bağlayıcılar • Duvar Blokları ve Elemanları

 

İç yapı dekorasyon ürünlerinin yanı sıra aydınlatma, dış cephe, su, ses ve yalıtım sistemleri, soğutma ekipmanları ve ekipmanlarının da sergilendiği fuarda, güneş enerjisi ile elektrik üretim teknolojileri de yer alıyor. Fuarda ayrıca İnovatif, güncel ürün ve teknolojileriyle öne çıkan yapı ve mimarlık girişimcilerine özel olarak ayrılan alanda, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan teknoloji girişimcileri sektör profesyonelleri ile bir araya geldi.