• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 30 Kasım 2020 22:05 Haber Girişi : 30 Kasım 2020 22:40

Bodrum Devlet hastanesinde korkutan görüntüler!

 Bodrum Devlet hastanesinde korkutan görüntüler!


Türkiye'de corona virüste yaşanan ikinci dalga ile birlikte bir çok ilde vaka sayısının artması sonrası hastanelerde yoğunluk arttı. Yoğunluğun arttığı yerlerden birisi ise Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Devllet Hastanesi oldu. Hastanede yaşanan yoğunluk nedeniyle bir çok poliklinik  Corona polikiliniğe dönüştürüldü. Corona nedeniyle rutin hastaların kabul edilmediği Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşanan yoğluk vatandaşlarca görüntülendi. 

voyage otel

Bodrum günüllüsü Volkan İlgüz, tarafından paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İlgüz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İste bu yüzden yarım kalan Bodrum devlet hastanesi ile alakali eylemde  bulunmuştum. Burası Etiyopya değil Bodrum.
Yetkililerin gereğini yapmasını diliyorum. En kısa sürede modern hastanemize kavuşmamız dileğiyle."

 

Bodrum gönüllüsü Volkan İlgüz, daha önce de paylaşımda bulunarak yeni devlet hastanesinin yarıda kalmasına isyan etmişti. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bilgi vererek çağrı yapan  İlgüz, şu ifadeleri kullanmıştı: "Yarım kalan Bodrum devlet hastanesi inşaatında durum şu; İnşaat firması devletimizin birçok ihalesine girmiş ve şuanda hali hazırda Muğla’da bir yurt inşaatını yürütmekte, bu firma bodrum devlet hastanesinin inşaatını devam ettirdiği süre içerisinde gelen dolar Euro artışıyla birlikte yükselen maliyetlerin farkını devletten talep ediyor ve fark inşaat firmasına verilmiyor aynı zamanda inşaat firması ödenek alamadığı gerekçesi ile de 2019 da bitmesi gereken inşaatın yapımını yarıda bırakıyor.
İnşaatta zemin etüdünden de kaynaklı birçok sorun yaşanıyor.
Yani iddia edildiği gibi hastaneye asılan brandanın ne gözleri oyuluyor nede bir saygısızlık yapılıyor.
Hastanenin kabası tamamlanmış,
İnce işçiliği ve epeyce bir harfiyatla dış cephe giydirmesi kalmış.
Buda inşaat başlarsa yaklaşık on ay gibi bir sürede tamamlanması mümkün bir süreç,
Gelin el birliği ile bu süreci hızlandırmak adına birlik olalım güç olalım.
Bodrum halkının uğradığı bu haksızlığı son bulduralım.
Çok yakın süre içerisinde yapacağımız yasal devlet hastanesi etkinliğimize herkesi destek olmaya davet ediyorum..”

Mevcut Bodrum Devlet Hastanesi'nin kapasite yetersizliği yıllardan bu yana bilinmekte. Özellikle pandemi nedeniyle Bodrum'da kalan yerli turistler sonrası hastanenin yoğunluğu bir hayli armış durumda.

 

Öte yandan  2017 yılında 41 milyon 850 bin lira ihale bedeliyle yapımına başlanan 150 yataklı yeni Muğla Bodrum Devlet Hastanesi ise atıl durumda halen. Mayıs ayında tekrar ihalesi yapılan hastane inşaatında gözle görülür bir gelişme yok.

 

İşte o görüntüler: