• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 08 Şubat 2023 16:24

Bodrum depremzedeleri ağırlamaya hazır 2 bin yatak ayrıldı

Bodrum depremzedeleri ağırlamaya hazır 2 bin yatak ayrıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demir ile birlikte basın açıklaması yapan turizmci ve BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, yaşanan deprem felaketinden etkilenen ve Muğla’ya gelmek isteyen depremzedeler ile ilgili olarak Bodrum’daki oteller, iş insanları, dernekler ve kurumlarla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

voyage otel

 

BODRUMLU OTELCİLER HAZIR

Dengiz “Otellerin büyük bir bölümü kapalı  ve tadilatta olmasına rağmen birçok otelin kapısını açtığını ve ilçede ilk etapta 2 bin yatak ayrıldığını belirterek “Muğla ilimizde yaklaşık 15 bin yatak kapasitesi ayrıldı. Ancak bu ihtiyaç durumunda arttırılabilir. Hepimizin başı sağolsun, acımız büyük. Bu acılı ortamda kaymakamlık, belediye, STK’lar ile gücümüz yettiğince desteğimizi sürdürmeye yaraları sarmaya çalışacağız” dedi.

 

AFAD' TAN MUTLAKA BELGE ALSINLAR

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Alternatif Turizm Gurubu Başkanı Mustafa Demir ise “Hem ulaşım hemde konaklama olarak üyelerimizle devletimizin halkımızın yanındayız. Sadece Muğla ve Bodrum'a geleceklere önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Gelecekleri il veya ilçelerden ve AFAD’dan mutlaka depremzede olduklarını belirten belge ile gelmeleri zorunlu. Çünkü depremlerin meydana geldiği illerdeki vatandaşlarımızı farklı illerde konuk etmek için koordinasyon kuruldu. Kimin nereye gidip konaklayacağına AFAD karar verecek. Belgesiz gelenlerin konaklama şansları olmayacak, şu anda ilçemize gelen 120 depremzedeyi otellerde konuk ediyoruz. TÜRSAB olarak hem konaklama hemde ulaşımda her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.