• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 17 Ağustos 2020 13:47 Haber Girişi : 17 Ağustos 2020 13:53

Bodrum’daki kaçak yapılar deniz dibine kadar uzandı!

Bodrum’daki kaçak yapılar deniz dibine kadar uzandı!
Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum'da  kaçak yapıların önüne bir türlü geçilemiyor. Son gelen haber ise bu kadarına da pes dedirtti. Hızını alamayan firmalar kaçak yapıları denizin dibine kadar yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde yaşanan kaçak yapı rezaleti görenleri isyan ettirdi. Yalıkavak, Güvercinlik ve Pina Yarımadası’nda deniz dibine yapılmış metrelerce uzunluğundaki beton duvarlar bu kadarına da pes dedirtti. Dalgıçlar tarafından fark edilen beton duvarların uzunluğunu gören dalgıçlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

voyage otel

 

İHA'dan Eren Ayhan'ın özel haberine göre, Bodrum’da bazı otel ve siteler tarafından denizin dibine metrelerce duvar örülmesi bu kadarına da pes dedirtti. Dalgıçlar deniz dibinde keşif yaparken rastladığı uzun duvarlar karşısında şok oldu. Metrelerce uzunluktaki beton duvarlarla, Bodrum’un kıyı şeridinin şeklini de değiştirerek, suni plajlar yaptıkları öğrenildi.

 


Kıyı şeridini çaktırmadan değiştiriyorlar

 

Bazı otel ve sitelerin ise kış aylarından dikkat çekmeden beton blokları üzerine beton blok koymaya devam ediyor. Yıllar süren çalışma sonucunda denize sıfır hale gelecek şekilde beton duvarları üst üstte koyarak kıyı şerit çizgisinde değişiklik yaptıkları öğrenildi. Sahilleri küçük olan bazı otel ve siteler inşaat aşamasındayken deniz dibine beton blokları döşemeye başladıkları, otel yapımı veya site yapımı bitene kadar üst üste koydukları betonların içerisini molozla doldurup üzerine ise kum sererek sahil yaptıkları ortaya çıktı. Yapılan suni sahiller nedeniyle Bodrum’un kıyı şeridinin de değiştiği öğrenildi.

500 metrelik duvarlar var

Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz denizin ciddi şekilde zarar gördüğünü söyleyerek “Yarım adanın özellikle kuzey sahillerinde, yaptığımız denetimlerde de rastladığımız o duvarlar. Bahsettiğiniz o duvarlar kum tutma bahanesi ile yapılmış, denize sürekli kum dolgusu yapılıyor sürekli. Ciddi oranda deniz dibine zarar veren bir durumdur. Duvarların uzunlukları bölge bölge değişiyor. Benimde tespit ettiğim yerler var. Bazı yerlerde 300 metre, 500 metre uzunluğunda örülmüş duvarlara rastlaya biliyorsunuz. Bunlar deniz seviyesinde görülen işlemler değil. Denizin dibinde yapılan inşaatlar. Önce denizin dibinde kum tutucu duvar diye yapılıyor" dedi.

 

foto kaynağı: kent konseti fecebook