• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 16 Haziran 2020 11:35

BODRUM’DA ZABITALARDAN YENİ NORMAL DENETİMİ

BODRUM’DA ZABITALARDAN YENİ NORMAL DENETİMİ

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında Muğla Valiliği tarafından oluşturulan komisyon üyeleri ile birlikte ilçede bulunan alıveriş merkezleri, işyeri ve lokantalarda denetimler gerçekleştirildi.

voyage otel

Korana virüs salgını ile ilgili alınacak tedbirlerin denetimi kapsamında, ilçede bulunan içinde halk sağlığı uzmanı, yerel yönetim temsilcileri, iş sağlığı uzmanı ve makine mühendisinin de bulunduğu bir komisyon tarafından ilçe genelinde temizlik ve hijyen, sosyal mesafe, oturma düzeni ve  maske kullanımı gibi konularda denetimler gerçekleştirildi.


İşletmelerde dezenfektan ve ateş ölçme gibi uygulamaların yapılıp yapılmadığı kontrol edilirken,  normalleşmeye yönelik atılan adımlar kapsamında, işletmelere kurallar ile ilgili
çeşitli uyarılarda bulunup, bilgiler verildi.

Genel olarak belirlenen kurallara uyulduğu gözlenirken, kuralların ihlal edildiği iş yerleri ise ekipler tarafından uyarıldı. Bodrum Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye
göre pandemi sürecinde ilçe genelinde 2308 işletmeye denetim gerçekleştirilirken, bu denetimler periyodik olarak ilçe genelinde devam edecek.