• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Kasım 2022 15:29

Bodrum'da ünlü koyu çamura çevirdiler! Denize çamur döktüler!

Bodrum'da ünlü koyu çamura çevirdiler! Denize çamur döktüler!
Muğla’nın Bodrum ilçesindeki cennet Demirbükü Koyu’nda inşaat başlatan özel bir şirket koydaki ormanlık alanı ve denizi çamura buladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’ndeki Demirbükü Koyu’nda yaklaşık bir ay önce villa inşaatına başlayan özel bir şirketin iki haftadır inşaatın temelinden çıkan atık suları önce asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormana ardından 30 metre ilerideki cennet koya basması vatandaşları isyan ettirdi.

voyage otel

 

CENNET KADERİNE TERK EDİLDİ

 

Anter Haber'in haberine göre Tonlarca çamurlu ve pis suyu Mavi bayraklı koya boru döşeyerek basan ve cenneti cehenneme çeviren şirket için hiçbir yaptırım uygulanmadığını belirten evli ve bir çocuk babası Hüseyin Alıcı “İlgili makamları durumu ilettik bu güne kadar bu rezalet önlenemedi. Vatandaş sokağa iki kova su dökse, denize sintine bırakılsa binlerce TL. ceza yazılır. Bu şirket iki haftadır tonlarca suyu denize boşaltıyor, bölgede artık insanlar denize giremez hale geldi. Ne arayan ne soran var, cennet kaderine terk edildi. Sesimizi duyan olsa ve bu rezalete dur diyen olsa çok iyi olacak” diye konuştu.

 

 

YURTTAŞ İNSİYATİFİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

 

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise  yaptığı açıklamada “Bu aslında yağmanın ön adamı. İnşaatı yaptıkları yer ile deniz arası 50 metre. Buradaki ormanlık alana ve denize bularını bırakarak sahiplenmeye çalışıyorlar. Bunun bir adım ötesi inşaat ilerledikçe sahil kıyısını halka kapatacaklar. Arazinin dışındaki ormanı ve denizi, sahil şeridini şimdiden şeklini değiştirmişler,. Ormanlık ve hazine arazilerine müdahale etmişler. Yaklaşık iki haftadır tonlarca pis ve çamurlu suyu orman ile denize basan bu şirkete kimse dur demeyecek mi? Bu cenneti doğayı katletmek bu kadar ucuz mu? Şirket hakkında suç duyurusunda bulunacağız, bu çevre kirliliği değil de nedir. Denize iki poşet çöp atana binlerce TL. ceza kesiliyor. Yağmanın bu kadar göz göre yapılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.