• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 14 Ekim 2023 16:47

Bodrum'da turizmciler su krizine çözüm istedi

Bodrum'da turizmciler su krizine çözüm  istedi
BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Bodrum'un su sıkıntısı çekecek bir hale geleceğini biz pandemi zamanında görmüştük. Bu nedenle birçok büyük otel tedbir alarak, denizden kullanma suyu elde etme çalışmalarına gittik" dedi

Muğla ‘nın Bodrum ilçesinde BODER ve Bodrum Otelciler Teknik Müdürleri, yaptıkları basın toplantısında, su sorunu olacağını pandemi döneminde gördüklerini bu nedenle de tedbir alarak su depolama ve denizden su elde etme yöntemini kurduklarını söylediler.

voyage otel

 

PANDEMİ DÖNEMİNDE BU SIKINTIYI GÖRMÜŞTÜK

 

BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve Bodrum Turizm Teknik Müdürleri Derneği başkanı Burhan Karabağ ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları basın toplantısında, "Bodrum'un su sıkıntısı çekecek bir hale geleceğini biz pandemi zamanında görmüştük. Bu nedenle birçok büyük otel tedbir alarak, denizden kullanma suyu elde etme çalışmalarına gittik. Birçok otelimiz bunu başardı." dediler.

 

 

 

Bodrum Turizm Teknik Müdürleri Derneği başkanı Burhan Karabağ, "Turizm bakanlığının kontrolünde deniz suyunu halen kullanıyoruz. Söylendiği gibi çok pahalı bir sistem değil. Beş yıldızlı bir otel için konuşuyorum. sistemin kurulması bir ay sürüyor.  250 bin dolar civarı bir maaliyeti var. Zaten turizm bakanlığı devamlı sizi kontrol ediyor. suyunuzdan numune alıyor. Kullanma suyu olarak ne kadar elverişli diye bakıyor. rapor veriyor. Biz de kullanıyoruz" dedi.

 

 

 

DENİZ SUYU ARITILABİLİR, PROJEDE GEÇ KALINDI

 

Aslında geç kalınmış bir proje olduğunu söyleyen BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Bodrumda yüzlerce bu konuda yetişmiş eleman var. Belediyenin elindeki teknik elemanlar yetersiz kalıyor. Zaten yeterli kendini yetiştirmiş elemanlar da Bodrum'a gelmiyor. Çünkü Bodrum'da barınmak çok zor. Bir kişinin ailesiyle birlikte Bodrum'da yaşaması pahalı olduğu için Bodrum'a gelmiyorlar. Ama yine de otellerde çalışan teknik elemanlarla yapılacak bir çalışma ile çok iyi sonuçlar alınır." diye konuştu.

 

 

 

HAVUZLARDAKİ SULAR BU YIL BOŞALTILMAYACAK

 

Bu yıl yüzme havuzlarındaki suları boşaltmama kararı aldıklarını bunun çok büyük bir müsriflik olacağını söyleyen Bodrum Turizm Teknik Müdürleri Derneği başkanı Burhan Karabağ, "Yüzme havuzlarındaki suyu 15 günde bir klorlayıp havuzun içinde tutmaya çalışacağız. Böylece 500 bin metreküpün üzerinde suyu kaybetmemiş olacağız. Bunu site yöneticilerine de önermek lazım. Belki pahalı gelebilir ama. Su kaybından daha önemli ne var şu anda" dediler