• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 11 Eylül 2023 08:11

Bodrum'da tarihin en büyük yatırımı' çileye dönüştü! Lağım suları denize akıyor

Bodrum'da tarihin en büyük yatırımı' çileye dönüştü! Lağım  suları denize  akıyor
Birçok mahallerde bitmeyen çalışmalar nedeniyle lağım suları denize akıyor. İslamhanleleri Mahallesi sokakları akan lağım suları nedeniyle salgın riski oluşturuyor

Bodrum’da bir türlü bitirilemeyen altyapı çalışmaları bitirilemiyor. Temmuz ayı sonunda biteceği açıklanan alt yapı çalışmaların halen bitirilmedi. Birçok mahallerde bitmeyen çalışmalar nedeniyle lağım suları denize akıyor. İslamhanleleri Mahallesi sokakları akan lağım suları nedeniyle salgın riski oluşturuyor

voyage otel

 

 

(BODRUM) Selçuk Arslan -  Muğla’nın Bodrum İlçesi’nin geçtiğimiz yıl tamamlanması gereken ve bir yıl uzatma ile bu yıl Haziran’ ayında tamamlanması gereken alt yapı projesi hala bitmedi. Dünya Bankası ve İller Bankası’ndan sağlanan 83 milyon euroluk kredi ile Bodrum ilçesinin en büyük sorunlarından birisi olan kanalizasyon problemi çözülmesi için çalışma başlatılmıştı. Turgutreis, Akyarlar ve Gümüşlük çevresine yapılan projede ilk etapta güncel döviz kuruna göre 502 milyon 966 bin 518 TL yatırım ile kanalizasyon çalışması yapılıyor. Proje kapsamında Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahalleleri kanalizasyon hatlarına kavuşacak.

 

 

Bodrum ilçesinde 3 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından "Bodrum tarihinin en büyük yatırımı" sloganıyla başlatılan altyapı çalışmaları bir yılık uzatmaya rağmen tamamlanamadı. 

 

 

 

Tepkiler sonrası geçtiğimiz Haziran ayından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Bodrum’da devam eden tüm alt yapı çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapılmış ve çalışmanın Temmuz ayının sonuna kadar biteceği belirtilmişti. Açıklamada, 100 km’nin üzerinde hat yapımının gerçekleştirildiği ve çalışmaların %90’ın üzerinde tamamlandığı belirtilmişti. Bodrum’da 165 kilometre kanalizasyon hattının yapıldığım ifade edilen açıklamada, Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi, Gümbet Gümüşlük atıksu arıtma tesisi kapasite artış projelerinde de sona gelindiği belirtilmişti.

 

 

DENİZE LAĞIM SUYU AKIYOR

 

 

İşaret edilen tarihin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen çalışmalar bitirilemedi. Çalışmaların belirtilen tarihte bitirilememesi Bodrum’da tepkiye neden olurken birçok mahallede atık su akmakta. Özellikle İslamhaneleri Mahallesi’nin sokaklarında ve ana yollarında atık sular akmakta ve mahallede pis kokuya neden olmakta. Akyarlar’da ise kanalizasyon suları denize akıyor. Çalışmalar kapsamında yapımı devam eden terfi istasyonundan akan atık sular arıtılmadan denize ulaşıyor. İnsanlar atık su ve pis kokular eşliğinde denize girmek durumunda kalıyorlar. Yine Koyunbaba bölgesinde de atık sular denize akıyor ve ciddi bir kirlilik yaratmakta.

 

 

 

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ 

 

Yaşananlara mahalle sakinleri tepki gösterdi. İslamhaneleri sakinlerinden 68 yaşındaki Ömer Sağlam, sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmadığını söyledi. Mahallenin birçok noktasında atık suların aktığını belirten Sağlam salgın hastalık riskine dikkat çekerek, “ Bu sorun ben kendimi bildim bileli var. Her tarafta atık su akıyor. Pis kokular mahallesi sarmış durumda. Bunu herkes biliyor. Neden çözülmüyor başımızdakiler biliyor. Hep bitireceğiz diyorlar ama bir türlü bitmedi. Şikayetlerimiz oldu çalışmalarımız oldu hepsi sonuçsuz kaldı. Yetkililer de bunları görüyorlar ama adım atılmıyor” dedi.  

 

 

 

 

ARTAN: HER TARAFTA PİSLİK AKIYOR

 

 

Diğer bir mahalle sakini Adıyaman Artan, alt yapının hizmete girmesinin yıllar alacağını ifade ederek, 

“Kanalizasyonun üçte biri kalmış durumda. Bağlantılar yapılmamış durumda. Her tarafta pislik akıyor. 2 seneden önce de bitmez. Burada bir terfi deposu, bombalama deposu yapılacak. Daha bunlar yapılmadı. Peki nasıl açılacak. Seçime hazırlık olarak yapılıyor her şey. Seçim yaklaştığı için açılacak diyorlar. Hep yalan. Mahalle sakinleri şikâyetçi durumda. Atık su taşıma bedelleri yükseldi. İnsanların maddi durumları yok. Ayrıca köye içme suyu verilmiyor. Torpil ile su veriliyor. Çamaşırhanelere su verilirken evlere su verilmiyor. Bunlar yalan konuşuyor.” Şeklinde konuştu.

 

 

KAYHAN: İNSANIN AKLINA SEÇİM YATIRIMI GELİYOR

 

 

 

 

Konu Bodrum Güçbirliği Derneği’nin de gündemindeydi. Bodrum Güçbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kayhan, durumu bir başarısızlık hikayesi olarak değerlendirdi. Lağım sularının denizlere aktığını ifade eden Kayhan, “Biz bu konunun takipçisiyiz ve olmaya da devam edeceğiz. 3 yıl önce başlayan çalışmalar bir türlü bitirilemiyor. Biz bunu Büyükşehir’in başarısızlığı olarak değerlendiriyoruz. Bu bir başarısızlık hikayesidir. Halka ‘hizmet edelim’ derken halka eziyet ediyorlar. Vatandaş çile çekiyor. O hatlardan akan lağımlar denize akıyor. Büyükşehir Belediyesi 3 sene önce yaptığı açıklamada projenin 2 senede bitirileceğini söyledi. 2 yıl içinde geldiğimiz noktada burada çalışmada olmadı. Bir kepçe, bir işçi görmedik sahada. Açılan çukurların kapanmadığını gördük. İlerin takip edilmediğini düşünüyorum. Bu kente gelen turistlerin kenttin alt üst olmuş halini görmeleri Bodrum’a zarar vermiştir. Kent ekonomisi ciddi yara almıştır. Turist gelmiyor, vatandaşlar dolaşmak istemiyor. Haziran’da açıklama yaptı Başkan Gürün Temmuz’da bitecek diye fakat olmadı. İnsanın aklına seçim yatırımı geliyor. Mart öncesi bitirelim deyip oy avına mı çıktılar acaba? 4 sene önce başladıkları bir projeyi seçim propagandası olarak kullanacaklarsa yazıklar olsun. Kamu vicdanı ve insan aklı bunu kabul etmez. Bitmeyen bir başarısızlık hikayesidir. Vatandaşa, kente ve kamuya zarar veriyorlar. “ ifadelerini kullandı.