• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 02 Eylül 2023 16:05

Bodrum’da su krizi! CHP’li Başkan: Bodrumlular cezalandırılıyor

 Bodrum’da su krizi! CHP’li Başkan: Bodrumlular cezalandırılıyor
Bodrum’da su krizi gündem olmaya devam ediyor. İlçede ard arda yapılan açıklamalara bir yenisi eklendi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın yaptığı basın açıklamasıyla merkezi hükümetin Bodrum’u cezalandırdığına vurgu yaptı

İsale su hattında yaşanan patlaklar nedeniyle su kaybının yaşandığı ve su kriziyle boğuşan Bodrum’da ilçenin ana gündemi su sorunu olmuş durumda. Hem ilçe belediyesi hem de Muğla Büyükşehir belediyesi ile DSİ arasında patlaklar sonrası suçlu kim polemiğinin yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta açıklama yapan MUSKİ, DSİ işaret etmişti. Yine Bodrum Belediyesi Kent Konseyi de benzer bir açıklama yapmıştı. Bugün ise CHP Bodrum İlçe Örgütü su krizine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

voyage otel

 

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Muğla İl Başkanı Mustafa Erol, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, sorunun asıl kaynağının 2013 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası’nın Muğla’nın yapısına uymamasından kaynaklandığını söyledi.

 

Su sorununa ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri olduğunu ancak merkezi hükümetten yeterli desteğin verilmediğini belirten Işın “Aslında iktidarın Muğla’yı AKP’lileştirme projesiydi. Bunun bir benzerini şu anda Muğla’yı ikiye bölerek iki ayrı il yaratmaya çalışıyorlar. İktidar inatla Muğla’yı AKP’lileştirmek istiyor. AKP’lileştirmeden buraya bir yatırım yapmak istemiyor. Büyükşehir Belediyesinin projeleri ve yatımları mevcut. Fakat bunlara ilişkin destekler verilmiyor. Bodrum Türkiye’nin yüzde 3’üne tekabül eden bir gelir kazandırıyor ama bizim verdiğimiz geliri bize geri harcarken biraz pinti davranıyorlar. Bodrumlular cezalandırılıyor resmen. Sorunlarımızın birçoğu bundan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ARAS’TAN SUÇ DUYRUSU

 

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da yaşanan isale hattı patlağının ardından suç duyurusunda bulunduğunu belirterek “Bu işin sorumlusu bensem ben hesabını vereyim. Büyükşehir ise Büyükşehir versin ama bu ayıplı malı yapan DSİ asıl hesabını versin diye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Çünkü orada hayatı tehlikeye girecek olan hiçbir canın hesabını ben belediye başkanı olarak veremem. Hukuk İşleri’ne dedim ki ‘bundan sonra her patlakta su duyurusu yapıyorsunuz. Yakında kamuoyu ile bu gelişmeleri de paylaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, ise 2023 yılında böylesi bir sorunla gündeme gelmekten rahatsız olduklarını belirterek, dünyaca marka olmuş Bodrum’da su krizine ilişkin merkezi hükümetin gerekli adımları atmamasını eleştirdi. Bodrum’da sadece CHP’li seçmenin yaşamadığına vurgu yapan Erol, “Burada bütün Dünya insanları geliyorlar ve bu ülkenin güzellikleri ve insanıyla buluşuyorlar. Biz, medeniyetin beşiği dediğimiz bu bölgede hala elektrik sorunuyla, su sorunuyla bu insanları muhatap ediyoruz. Bu sadece CHP’lilerin sorunu da değil. Ben AKP’ye oy veren yurttaşlarımızın vicdanına seslenmek istiyorum. O verdiniz, iktidar yaptınız, nerede AKP’nin Muğla milletvekilleri. Nerede AKP’nin il başkanı. Nerede AKP’ye özellikle Bodrum’da oy veren vatandaşlarımız, yurttaşlarımız. Biz bu ihtiyacı sadece kendi ihtiyaçlarımız için değil, hepimizin yaşamı için, çevre sağlığı için istiyoruz.” Dedi.

 

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ise “Sorun, TBMM’de gündeme gelince bütün partiler nezdinde konuşulacak bir konu haline geldi. O yüzden bu önerge çok önemli. Burada STK’larımızın, belediyelerimizin, il ve ilçe örgütümüzün serzenişlerine bir katkı oldu. Bu konu bizim partimizin öncelikli gündeminde olduğu için önümüzdeki süreçlerde mutlaka ve mutlaka çok farklı şekillerde ifade edilecektir. Bu süreçleri zaten hep birlikte yaşayacağız. Bu konuda susmaya hiç niyetimiz yok. ktidar görevini yapacak, biz de toplum olarak hem sivil toplum hem yerel yönetimler, görevimizi yapacağız, bu sorun çözülecek.” İfadelerini kullandı.