• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 29 Kasım 2022 17:55

Bodrum’da siyasi partiler: İkizköylülerin mücadelesi, mücadelemizdir

Bodrum’da siyasi partiler: İkizköylülerin mücadelesi, mücadelemizdir
Muğla’nın Bodrum ilçesinde EMEP, HDP, CHP, SOL Parti, TKP, TİP ve Yeşil Sol Parti, Akbelen Omanı için hazırlanan üçüncü bilirkişi raporunda “madencilik yapılabilir” denmesine tepki gösterdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde EMEP, HDP, CHP, SOL Parti, TKP, TİP ve Yeşil Sol Parti, Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı’nın Yeniköy - Kemerköy Termik santraline kömür temini için kesilmesine ilişkin hazırlanan üçüncü bilirkişi raporunda “madencilik yapılabilir” denmesine tepki gösterdi.

voyage otel

 

Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde yapılan açıklamayı Süreyya Türkoğlu okudu. “Mevcut siyasi iktidar kanunlara aykırı yönetmelik ve genelge çıkararak enerji şirketinin önünü açmaya çalışıyor. Şirketin hukuksuzca yaptığı orman kesimlerini ve zeytin ağacı sökümlerini fiili olarak durduran köylüler ve aktivistler, haksız hukuksuz bir şekilde yargılanıyor” diyen Türkoğlu, şirket hakkında yapılan suç duyurularının ise takipsizlikle sonuçlandığını söyledi.

 

“AKBELEN ORMANINI VERMEYECEĞİZ”


Üçüncü bilirkişi raporunun, ormanın, kömür madenciliğine açılabileceğini bildirmesi üzerine köylülerin itirazını hatırlatan Türkoğlu, “Bu direnişin, son bilirkişi raporuyla kritik bir sürece evrildiğinin farkında olarak; tüm bu haksızlığa, hukuksuzluğa rağmen yaşam alanlarını savunmaktan vazgeçmeyen İkizköylülerin mücadelesi, mücadelemizdir. Bodrum'dan bir kere sesleniyoruz; şimdiye kadar beraberdik bundan sonrada birlikte olmaya, dayanışmaya devam edeceğiz. Direnisin 500’üncü gününü karşılamak için, hepimiz Akbelen Ormanı'da olacağız. Akbelen Ormanını vermeyeceğiz” diye konuştu.