• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 15 Eylül 2023 16:29

Bodrum'da Sivas Katliamı davasına tepki! İnsanlık suçu zamanaşımıma uğramaz

Bodrum'da Sivas Katliamı  davasına tepki! İnsanlık suçu zamanaşımıma uğramaz

Sivas Katliamı'nın son davası da 30 yıllık zaman aşımının dolması nedeniyle, dün görülen duruşmada kapatıldı. Mahkemenin aldığı karar tepki çekerken Bodrum'da buluna Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cemevi basın açıklamasıyla ‘insanlık suçu zamanaşımıma uğramaz'dedi.

voyage otel

 

Bodrum Konacık Mahallesinde bulunan açıklamayı Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği başkanı Av. Cem Yalçın yaptı. Açıklamada yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular.

 

Dava sürecinde vicdanların yaralandığını belirten Yalçın “Sivas Katliamı ile ilgili yıllardır haykırarak ve altını çizerek “SİVAS KATLİAMI BİR İNSANLIK SUÇUDUR”, “İNSANLIK SUÇU ZAMANAŞIMINA UĞRAMAZ, UĞRAYAMAZ” dedik… Demeye de devam edeceğiz…Gel gör ki; 14 Eylül 2023 tarihinde yapılan duruşma sonunda… Mevcut yasalara ve Usul Hukukuna göre Katliam davası ZAMANAŞIMINA uğradı… Firari sanıklar hakkında Mahkeme 30 yıllık zamanaşımının geçtiğine karar vererek davayı düşürdü… Bu katliam ve arkasından devam eden yargılama süreci, Toplum Vicdanını ve üstelik sadece Türkiye’de yaşayan insanları değil insani değerleri önceleyen tüm insanlığın vicdanını derinden yaralamıştır"dedi.

 

Adaletin yerini bulmadığı belirten Yalçın, “Nasıl ki bir şeyin şeklen yasaya uygun olması, onu her zaman meşru kılmazsa… Sivas Davası sonucunda verilen karar da belki mevcut nitelendirmelere ve yasalara göre şeklen doğru olarak önümüze sunulsa da… İnsanlığın geldiği değerler bütünü ve toplum vicdanı karşısında ne ADİLDİR ne de meşrudur…SİVAS KATLİAMI HALA KANAYAN BİR YARADIR… “ şeklinde konuştu.