• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Nisan 2023 13:31

Bodrum'da 'sandık güvenliği' eğitimi

Bodrum'da  'sandık güvenliği' eğitimi
“Yurttaşın oyuna sahip çıkmak için avukatsız ok bırakmayacağız” sloganıyla Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda avukat katıldı. 

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilciliği'nce avukatlara yönelik sandık güvenliği eğitimi düzenlendi. Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Onursal Özbek, şunları dile getirdi;

voyage otel


“Biliyorsunuz, önümüzde çok önemli bir seçim var. 100 yıllık Cumhuriyet kazanımlarını ve bu uğurda hayat kaybetmiş insanları düşünün. Bunların hepsini bizden geri almak isteyen yapıya karşı yapılacak bir seçim. Tam anlamıyla ya herro ya merro seçimi. Bu seçimi biz avukatlar olarak çok önemsiyoruz. Buradaki kıymetli meslektaşlarımızın da benim gözümde çok önemi var çünkü bir kendi yaşamımızı sürdürdüğümüz profesyonel kısmı, bir de kamusal yön. Buradaki meslektaşlarım, bu kamusal yön için buradalar ve gönüllülük esasıyla buradalar. Eminim seçimde de çok büyük yararları olacak.”

 

Sözlerinin devamında sandık güvenliği eğitimini veren avukatlar hakkında bilgiler aktaran Av. Onursal Özbek, “3 eğitmenimiz de seçim çalışmalarına aktif olarak katılıyorlar. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ikinci seçiminde İzmir Barosu’nu organize ederek 150 meslektaşımızla birlikte seçimde görev aldılar. Tam anlamıyla bu konunun uzmanları. Hatta tüm Türkiye’de bu eğitimi verecekler.” ifadelerini kullandı.