• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 26 Nisan 2022 11:00

Bodrum'da saadet zincirine 1 tutuklama

Bodrum'da saadet zincirine 1 tutuklama
Bodrum’da villa kiralama işi yapan bir firmanın saadet zinciri yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddialarına ilişkin 5 kişi gözaltına agözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 6 kişiden firma sahibi Alev Y. tutuklandı

Bodrum’da villa ve yazlık kiralama işi yapan Ribella Turizm Tekstil Ticaret Limited Şirketi’nin, yaklaşık 800 kişiyi villa kiralama işinden kar elde etme vaadiyle dolandırdığının iddia edilmesi sonrası 5 kişi gözaltına alındı.

voyage otel


Şirkete para yatırdıklarını ancak aylardır “kar” paylarını alamadıklarını belirten iki kişi, geçtiğimiz günlerde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na firma yetkilileri hakkında “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla suç duyusunda bulundu. Şikayetler sonrası savcılık, firma hakkında soruşturma başlattı. 

 

Başlatılan soruşturma kapsamında firma sahibi A.Y. ile babası S.Y., annesi M.Y., arkadaşı G.G. ve C.G. Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki 5 şüphelinin ardından mağdur olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenilen firmanın eski çalışanı D.B. de geçtiğimiz cuma akşamı gözaltına alındı. 6 şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 


Adliyede mahkemeye sevk edilen şüphelilerden ve aynı zamanda firma yetkilisi olan Alev Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

Öte yandan firma yetkilisi Alev Y.’nin hesaplarının bloke edildiği, gayrimenkul ve araçlarına şerh konuldu. Zanlının ayrıca 2 milyon TL’ye satın aldığı 3 deveye de el konulduğu öğrenildi.