• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Nisan 2022 10:50

Bodrum'da 'saadet zinciri': 80 milyon lira topladılar

Bodrum'da 'saadet zinciri': 80 milyon lira topladılar
Bodrum'da villa kiralama işi yapan bir firma, üyelerine para yatırıldığında kâr payı vereceğini vaat etti. İki kişi aylardır kâr payı alamadıkları gerekçesiyle firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Selçuk Arslan

voyage otel



BODRUM - Bodrum’da villa ve yazlık kiralama işi yapan Ribella Turizm Tekstil Ticaret Limited Şirketi’nin, yaklaşık 800 kişiyi villa kiralama işinden kar elde etme vaadiyle dolandırdığı iddia edildi.
 

Şirkete para yatırdıklarını ancak aylardır “kar” paylarını alamadıklarını belirten iki kişi, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na firma yetkilileri hakkında “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla suç duyusunda bulundu. Şikayetler sonrası savcılık, firma hakkında soruşturma başlattı.
 

FİRMAYA ÜYELERDEN PARA İSTEDİ
 

Bodrum'da faaliyet gösteren firma, ev sahiplerinden kiraladıkları villa ve yazlıkları daha yüksek fiyatlara kiralayacakları ve bu işin kar payının yüksek olacağı vadiyle insanlara ulaştı. Üye sistemiyle çalışan firma, üyelerin 20 bin ile 100 bin lira arasında değişen miktarlarda para yatırmasını sağladı.
 

Firma, anapara üzerinden ilk başlarda “kar” adı altına düzenli ödemeler yaparak güven sağladı. Kazanç elde eden üyeler, firmaya yaptığı ödemeyi artırdı. Bir süre sonra firma, üyelere ödeme yapmayı bıraktı. Firmanın yaklaşık 800 üyesi olduğu ve bu yolla 80 milyon lira kar elde ettiği vurgulandı. 
 

FİRMAYA DAİR BİLGİ YOK
 

Yaklaşık 800 kişiyi mağdur eden firma, 22 Eylül 2021 tarihinde kuruldu. Mağdurların ifadesine göre firma, geçtiğimiz yaz faaliyetlerine başladı. Firmanın detaylı bilgileri incelendiğinde, benzer isimde bir firmanın 2011 yılında İstanbul Avcılar'da kurulduğu görülüyor. Firmaya ait web sitesi güncel değil ve Ribella Turizm Tekstil Ticaret Limited Şirketi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sitede bulunan telefon numarasına ise ulaşılamıyor. Firma, halen İzmir ve Bodrum bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor.
 

SORUŞTURMA BAŞLADI
 

Aylardır ödeme alamayan mağdurlar, firma yetkilileri hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla suç duyusunda bulundu. Şikayetler sonrası savcılık firma hakkında soruşturma başlattı. Suç duyurusunda bulunanlar arasında yer alan Selnur Erkan, verdiği ifadesinde arkadaşı vasıtasıyla firma yetkilisi Deniz Bayram adlı kişiyle tanıştığını belirtti. Erkan ifadesinin devamında "Deniz Bayram adlı şahıs çalıştığı şirketin yüksek kar getirdiğini beyan etti, kendisi ve ailesinin buradan kazanç ettiklerini ve kar oranlarını açıkladı. Ben de Ribella Turizm Tekstil Ticaret Limited Şirketi adına verdikleri hesap numarasına önce 20 bin lira daha sonra 75 bin lira olmak üzere toplamda 95 bin lira yatırdım. Bu ödemelerden sonra 20 bin lira karşılığında dört kez kar payı, 75 bin liradan ise üç kez kar payı aldım. Daha sonra 10 günde bir para aktarılacağını beyan etmelerine rağmen herhangi bir para yatırılmadı. Deniz Bayram ve Alev Yücel adlı şahısları aradım ancak hiçbir şekilde dönüş olmadı. 21 Şubat 2022 tarihinde Alev Yücel isimli şahıstan 7-17 Mart tarihleri arasında hesabıma para yatırılacağına dair mesaj geldi. Ancak verilen tarihte herhangi bir ödeme yapılmadı. Ben Deniz Bayram ve Alev Yücel adlı kişilerden şikayetçiyim ve paramın tarafıma iade edilmesini talep ediyorum" dedi.
 

‘ŞİKAYETÇİ OLURSANIZ PARANIZI ALAMAZSINIZ’
 

Suç duyurusunda bulunanlardan biri de İsmail Koç. Koç, 150 bin lira dolandırıldığını söyledi. İfadesinde Deniz Bayram ile eşi vasıtasıyla tanıştığını anlatan Koç, "Eşimi kar vadiyle ikna etmekle birlikte benim hesabımdan 100 bin lirayı kendi adına havale etmiş. 50 bin lirayı da eşim nakit olarak kendisine vermiş. Araştırmalarıma göre Deniz'in, Alev Yücel isimli şahsın yanında çalıştığını öğrendim. Bu kişiler birçok kişiyi dolandırıp 80 milyonluk bir saadet zinciri kurmuşlar" dedi.
 

Firma yetkilisi Alev Yücel tarafından tehdit edildiklerini belirten Koç, "Alev Yücel'den paramın iadesini talep ettiğimde 'şikayetçi olursanız hiçbir şekilde paranızı alamazsınız. Paralarınız benimle adliyeye gelir. Parayı bir daha göremezsiniz' dedi. Bizi dolandıran bu kişilerden davacı ve şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.