• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Aralık 2021 08:54

Bodrum'da renkli 'Nar Dugan Bayramı' kutlamaları

Bodrum'da renkli 'Nar Dugan Bayramı' kutlamaları
Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Nardugan" kutlaması düzenlendi. Kutlamaya katılan vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.

HABER MERKEZİ - Muğla'nın Bodrum ilçesinde "Nardugan" kutlaması düzenlendi. Bodrum'da iki noktada kutlanan "Nardugan"a büyük ilgi vardı bu sene.

voyage otel

 

Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu'nca, Gündoğan Mahallesi sahilinde yapılan etkinlikte, katılımcılar, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayarak dilek diledi.  etkinlikte, Lokma tatlısı da misafirlere ikram edildi.  Etkinlikte, bando geçişi yapıldı, sahilde ateş yakıldı.


Daha sonra şarkıcı Barış Kömürcüoğlu, sahen aldı etkinlikte. Katılımcılar şarkıcı Barış Kömürcüoğlu'nun şarkıları  eşliğinde dans etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlik renkli görüntüelre sahne oldu.


 

Etkinliğe ilişkin konuşan Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu üyesi Dilek Yarar, etkinliğin geleneksel hale geldiğini, iki yıldır salgın dolayısıyla ara verilen programlara yeniden başladıklarını belirtti.


Bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Yarar,
"'Nar-Tugan 'doğan güneş' demek. Biz de en uzun gecenin aydınlığa dönüşünü, güneşin doğuşunu kutladık. Bando takımı ve sanatçı Barış Kömürcüoğlu'nun konseri ilgi görüyor. El sanatları tezgahları ve yöresel yiyeceklerin yer aldığı tezgahlar var. Herkes bu etkinliği çok özlemiş. Katılanlar eğlenerek çok güzel vakit geçiriyor. O yüzden bizde çok mutluyuz" diye konuştu.

 

 

 

 

Etkinlikte yerel üreticilerde tezgah açarak ürünlerini satma şansı buldu. 

 

Kutlamaların diğer adresi Kumbahçe’de ise Nar Tugan ateşi yakıldı, Uğur Anadolu Lisesi, Bodrum Yıldızları Sirtaki Topluluğu, Adaçayı Erbane Grubu, Bodrum Kültür ve Turizm Derneği Halkoyunları Topluluğu grupları dans gösterileri sundu.