• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 04 Aralık 2020 19:18 Haber Girişi : 04 Aralık 2020 19:24

Bodrum'da korona kabusu! Günlük vaka sayısı 60' ı geçiyor!

Bodrum'da korona kabusu! Günlük vaka sayısı 60' ı geçiyor!
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın verdiği bilgileremgöre günlük vaka sayısı Bodrum'da 60'ı geçmiş durumda 

Türkiye'de son dönemlerde koronavirüs vaka sayısında artış yaşandığı görülüyor. Haraketli bir nüfusa sahip olan Bodrum'da da vaka sayısında artışlar yaşanıyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın verdiği bilgileremgöre günlük vaka sayısı Bodrum'da 60'ı geçmiş durumda.

voyage otel

Bodrum Belediye Meclis Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Aras, salgına ilişkin mnemli bilgiler verdi. Salgının giderek artış gösterdiğine dikkat çeken Başkan Aras, günlerinden bu yana belediyede 134 kişinin karantinaya alındığını, son olarak da Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. 

 

Belediye personelinde artış var!

 

Toplantıda konuşan Başkan Aras, yakın çalışma arkadaşlarından ikisinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine kendisini izole edip 2 test yaptırdığını ve 2 testinin negatif çıktığını söyledi. Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un testinin pozitif çıktığını sözlerine ekleyen Aras, "Şu anda Bodrum’da bilinen 50-55 vaka oluyor. Bunlar bilinenler. Kendisini hasta hissedip de test yaptırmak gereği duyanlar ya da temaslı olup da test yaptıranlar. Bunların dışında bilinmeyen e bulaştırmaya devam eden birçok insan var olabilir. Bunun için sanki kendimiz de hastaymışız gibi tedbirleri almak gerektiğine inanıyorum. Belediyemizde bu zamana kadar 134 arkadaşımız karantinaya alınmış durumda. Şimdiye kadar 29 pozitif tanı konan arkadaşımız var. Bunlardan bazıları iyileşti geldi ama her gün 2-3 arkadaşımızın pozitif olduğuna dair bilgi alıyoruz. Belediye olarak da bu konuda bazı tedbirler alıyoruz."

Belediye alacakları konusuna da değinen Aras, esnafın yanında olduklarının altını çizerek "Ancak zaman zaman bazı tahakkuklar gitmek zorunda. Özellikle 2016 ve öncesine ait borç varsa zaman aşımına girmesin, bir kamu zararı oluşmasın diye burada onların takibini yapmak zorundayız. Tepki de alıyoruz ancak yapacak bir şey yok. Bu senenin ekonomik durumunu göz önüne alarak ecrimisilleri 12 ay yerine 3 aylık gönderdik. Bu borçlara yapılandırma yapabiliyoruz, belli bir sürece yayabilyoruz." ifadelerini kullandı.