• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 27 Eylül 2023 14:30

Bodrum’da katledilen meslektaşları için yürüdüler!

Bodrum’da katledilen meslektaşları için yürüdüler!
Bodrum’da geçtiğimiz hafta bir saldırıda müvekkili tarafından Avukat Mehmet Erdal Çam’ın katledilmesi kitlesel yürüyüş ile protesto edildi

Bodrum’da geçtiğimiz hafta bir saldırıda müvekkili tarafından Avukat Mehmet Erdal Çam’ın katledilmesi kitlesel yürüyüş ile protesto edildi. Eyleme katılan  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ”Avukatlar hemen hergün saldırıya maruz kalıyorlar, şiddete maruz kalıyorlar, ama ne yazıkki ülkemizde Avukata yönelik şiddet söz konusu olduğunda da herkes kafasını kuma gömüyor” dedi.

voyage otel

 

HABER MERKEZİ -  Muğla’nın Bodrum ilçesinde müvekkili tarafından Avukat Mehmet Erdal Çam’ın katledilmesine “Avukata saldırı adalete saldırıdır” yürüyüşü ile protesto edildi. Yürüyüşe  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Muğla Baro Başkanı Levent Akgün, Bodrum Baro Temsilcisi Onursal Özbek ile 20 il baro başkanının katıldığı eyleme yaklaşık 500 avukat cübbelerini giyerek destek verdi.

 

 

Yaklaşık 1 kilometre süren ve müvekkili tarafından öldürülen Mehmet Erdal Çam’ın eşi Ergül Çam’ında katıldığı yürüyüşte avukatlar ellerinde ‘Avukatlar Tehlikedeyse Hak Aram Özgürlüğü Tehlikede , Avukata Şiddeti Sistematikleştiren Cezasızlık Politikalarına son , Avukata Saldırı Yurttaşın Savunma Hakkına Saldırı yazılı dövizler taşıdı.

 

MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

 

Yürüyüş, Bodrum Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nın önünde son buldu. Daah sonra burada basın açıklaması gerçekleştirildi. İlk olarak söz alan  Muğla Baro Başkanı Levenüt Akgün, Av. Mehmet Erdal Çam’ın mesleğini icra ederek öldürüldüğüne dikkat çekerek, “Avukatlar her geçen gün daha fazla öldürme, yaralama, tehdit, hakaret gibi saldırıların mağduru haline geliyor. Bazen sözlü bazen silahlı olan bazen müvekkilden bazen karşı taraftan kaynaklanan ve bazen yaralama bazen ölümle sonuçlanan bu saldırıların değişmeyen ortak bir yönü var: Avukatların bu saldırılarla karşı karşıya kalmalarının nedeni, yalnızca mesleki faaliyetlerini yerine getirmeleridir. Münferitmiş gibi görülen bu saldırılar, aynı zamanda avukatlık faaliyetine, savunmaya, dolayısıyla adil yargılanma hakkına ve adaletin tesisine yöneliktir. Avukata saldırma pervasızlığını gösteren saldırganlar bu cüreti, mesleğin itibarsızlaştırılması çabasından ve cezasızlık politikalarından alıyorlar. İnfaz kanunlarında yapılan değişiklikler, cezasızlık politikalarını daha da derinleştiriyor.” Dedi.

 

Saldırıların önüne geçmek için meclis araştırması isteyen  Akgün, “Acil talebimiz şudur: Yeni yasama döneminde, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM araştırma komisyonu kurulmalıdır. Türkiye Barolar Birliğinin Adalet Bakanlığına sunduğu önerilerde yer alan gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Devletin tüm kurumlarında ve yurttaşlarda, avukata yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili farkındalık yaratılmalı ve buna ilişkin somut çalışmalar hayata geçirilmelidir.” Diye konuştu.

 

 

AVUKATA ŞİDDETE KARŞI HERKES KAFASINI KUMA GÖMÜYOR

 

Daha sonra söz alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, avukatların her gün saldırıya uğradığını ve şiddete karşı olan kesimlerin ise kafalarını kuma gömdüğünü söyledi. Avukatlık meslek grubunun sahipsiz olmadığını ifade eden Sağkan, “Avukatlık mesleğinin sistematik biçimde itibarsızlaştırılması cezasızlık politikaları sonucunda uğradığı ve her gün devam eden şiddete karşı TBMM’ne ve Adalet Bakanlığı’na sunduğumuz önerilerin ivedi biçimde hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Tek bir avukatımızın şiddete maruz kalmasına ve kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır” ifadelerini kullandı.