• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 25 Ocak 2022 10:31

Bodrum’da kar yağdı! 

 Bodrum’da kar yağdı! 
Yaklaşık 20 yıl sonra şehir merkezine yağan lapa lapa karı gören bazıları gece yarısı sokağa çıkarak karın yağışını izledi, karda renkli görüntüler oluştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesin e uzun yılalr sonra kar yağdı. Yaklaşık 20 yıl sonra şehir merkezine yağan lapa lapa karı gören bazıları gece yarısı sokağa çıkarak karın yağışını izledi, karda renkli görüntüler oluştu.

voyage otel

Bodrum’un Dağbelen, Yalıkavak, Kızılağaç, Çamlık ve Geriş köylerinde mahallelerinde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaşınca sabaha karşı işlerinden evlerine dönmek zorunda kalan vatandaşlar bazı mahalle ve köylere ulaşmakta güçlük çekti. Otomobillerin üzerlerinde yaklaşık 20 santimetre kar oluştu.

 

HALİKARNAS BALIKÇISADA KARLAR ALTINDA KALDI

 

Bodrum’un girişindeki Yokuşbaşı Mahallesi’nde bulunan dünyaca ünlü edebiyatçı ve yazar Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın heykeli ve tanıtım panosu da beyaz kara büründü. 

 

Bodrum’daki kar yaşığışı özellikle yüksek kesimlerde yağan kar yağışı etkili oldu. İlçenin Mumcular, Mazı, Çiftlik ve Çamlık Mahallelerinde yağan kar yağışı nedeniyle zaman zaman yollarda aksaklıklar yaşandı. Zincirsiz 3 araç belediye ekiplerince kurtarılırken Muğla Büyükşehir, Bpdrum Belediyesi ve Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına sabaha kadar devam etti.

 

Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri başta olmak üzere, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve diğer ekipler kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalar yaptı.