• Nevavprestij
GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 16:52 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 16:53

Bodrum'da göçmen faciası: Tekne battı 2 göçmen öldü

Bodrum'da göçmen faciası: Tekne battı 2 göçmen öldü
Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmek için fiber tekne ile denize açılan 19 göçmenin bulunduğu tekne kıyıdan açıldıktan bir süre sonra battı. Arama kurtarma çalışmalarında 2 göçmen yaşamını yitirdi , 17 göçmen kurtarıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi yakınlarından bindikleri 6 metrelik fiber tekne ile Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasına geçmeye çalışan göçmenlerin bulunduğu teknenin sahilden 500 metre açıkta battığı belirtildi. Bölgedeki balıkçılar ve tur teknelerinin sabaha karşı görerek yardım istediği sahil güvenlik ekipleri olay yerine gelerek can simitleri ve can yelekleri ile suyun üzerinde bulunan 17 göçmeni kurtardı.

voyage otel

AnterHaber'de yer alan haberlere göre, Arama kurtarma çalışmaları sırasında 1 göçmenin cesedine ulaşıldı.  Göçmenlerin verdiği ifadeye göre teknede 19 kişinin bulunduğu teknenin dengesini yitirmesi sonucu su alarak battığı belirtildi. Bodrum Limanı’na getirilen göçmenlerin fenalaşan 4 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Bir göçmenin hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Yunan sahil güvenlik botunun da uzaktan arama kurtarma çalışmalarını izlediği görüldü.