• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 28 Haziran 2022 14:05

Bodrum’da geçinemeyen 12 doktor istifa etti! Bazı servisler hizmet veremiyor! 

Bodrum’da geçinemeyen 12 doktor istifa etti! Bazı servisler hizmet veremiyor! 
Bodrum’da  son 4 ayda 12 doktor yüksek kira ve geçim sıkıntısı nedeniyle istifa etti. İstifalar nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’nde  KBB, Göğüs Hastalıkları, Cildiye, Psikiyatri poliklinikleri randevu sistemlerini kapattı

Selçuk Arslan -

voyage otel

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli doktor ve memurlar yüksek kira ve geçim sıkıntısı nedeniyle istifa ederek ilçeden ayrılıyorlar.  4 ayda 12 doktor yüksek kira ve geçim sıkıntısı nedeniyle istifa etti.  İstifalar nedeniyle şu anda KBB, Göğüs Hastalıkları, Cildiye, Psikiyatri polikliniklerine randevu verilmiyor.
Yine geçtiğimiz günlerde de Bodrum’da görev yapan öğretmenler eylem yapmış yüksek kiraları ve hayat pahalılığını protesto etmişlerdi. Öğretmen sendikalarından alınan bilgilere göre aynı nedenlerden dolayı ilçede görev yapan öğretmenlerin yüzde 83’ü tayini isteyerek ilçeden ayrılacak.

 

Karahan: Bodrum halkının sağlığı kaderine terk edilmiş durumdadı

 

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan,  acil önemlerin alınmasını talep etti. Bodrum’da halkın sağlık hizmeti alamadığını belirten CHP’li Karahan,  “Bodrum Devlet Hastanesi şu anda Bodrum halkına hizmet verememektedir. Bunun sorumlusu da ülkeyi 20 yıldır yöneten AKP iktidarıdır.  Şu anda KBB, Göğüs Hastalıkları, Cildiye, Psikiyatri polikliniklerine randevu verilememektedir.  Son 4 ayda 12 doktorumuz geçim sıkıntısından kaynaklı olarak istifa etmiştir. Uzun zamandır Bodrum da artan kiralarla birlikte devletin bütün kurumlarında çalışanlar için lojman ihtiyacı çok belirgin şekilde ortadadır. Bu yeterli olmamakla birlikte kolluk kuvvetleri ve adliye personelleri için lojman bulunmaktadır ancak oda yetersizdir. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız için bizim bildiğimiz ne lojman nede ihtiyacı karşılayacak bir çalışma bulunmamaktadır. Yani Bodrum halkının sağlığı kaderine terk edilmiş durumdadır. Bu konuda çözüm üretilmezse yeni devlet hastanesine 3-5 idari personelle göstermelik olarak açmanın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

 

Lojman için kaynakların yeterli olduğunu söyleyen Karahan, devleti yönetenlerin bu soruna  çözüm üretmekle sorumlu olduğuna dikkat çekerek, “Devletimizde bu konuyla ilgili arsalarda kaynakta mevcuttur. Yeter ki önceliğe alınsın. Sorunun ciddiyetini anlamak ve çözüm üretmek ilgili bakanlıkların görevidir. Biz yerel ve siyasi kadrolar üretilecek çözümlere her zaman katkı koymaya hazırız.  Arsa ve kaynak bulamıyorsanız yeni yapılan hapishaneyi Bodrum halkına devredin. En kısa sürede restore edip, Kamu lojmanı olarak kamu çalışanlarının emrine sunarız” diye konuştu.