• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 15:36 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 15:42

Bodrum'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Bodrum'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin yıl dönümü olan “Gaziler Günü”, Bodrum'da bir törenle kutlandı.

 

voyage otel

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olduğu törene Kaymakam Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Emre Köroğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Muzaffer İlik, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Utku Meral, Bodrum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü ve gaziler katıldı. 

 

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Yılmaz, tün gazilerin Gaziler Günü’nü kutlayarak şunları dile getirdi:

“Gazilerimiz bizim için gerçekten çok değerli. Sadece böyle özel günlerde değil, biz onları hiçbir zaman unutmuyoruz ve unutturmayacağız. Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Biliyorsunuz pandemi sürecinde törenlerimizi mümkün olduğu kadar mütevazi yapıyoruz. Bu yıl, Gaziler Günümüz de öyle oldu. İnşallah daha coşkulu günlerde birlikte olacağız.

 

kaynak: kent tv